Kosovo: in blogosfera

Conducerea SUA doreste sa amputeze Kosovo si Metohia Serbiei si sa stearga prezenta, chiar si amintirea neamului pravoslavnic Sarbesc din Kosovo si Metohia. (…) Dragii nostri intru Hristos compatrioti, daca lasam sa atace credinta noastra, tara noastra si poporul nostru doar pentru ca ne-am aratat ca niste lasi, atunci nimeni altcineva nu va fi de vina, singuri vom fi vinovati pentru soarta noastra. (Cuvant al Episcopului Artemie; blogul lui Laurentiu Dumitru).

Kosovo era, in urma cu sute de ani, inima Serbiei Mari a cneazului Lazar, un focar de spiritualitate ortodoxa cum putine sunt in lume, o inima care a continuat sa bata si cand lanturile otomane au cuprins Serbia. Pe atunci, sarbii erau majoritari aici. Otomanii au incurajat dezvoltarea populatiei albaneze, de religie musulmana, pentru a controla mai usor zona. Astazi, in Kosovo, pamantul sacru al sarbilor, traiesc 2 milioane de albanezi si 100.000 de sarbi. (Scaevola)

Azi cand m-am trezit am aflat ca provinicia Kosovo isi va declara independenta la ora 16:00, ora Romaniei. Era una dintre ipotezele pe care le discutam acum vreo 5 ani la masa intr-un restaurant din Pristina impreuna cu 2 albanezi, 1 sarb, un olandez si un spaniol. (…) In iulie 2003 toate astea erau departe. Era cald in Pristina, berea si cola costa cate 1 euro fiecare si noi stateam cu totii la masa si vorbeam discutii. (Dan Balan).

Duminica, 17 februarie 2008. O zi neagra pentru legislatia internationala. Pentru prima dată după al doilea război mondial, un stat este dezmembrat, împotriva voinţei sale, din momentul în care provincia sîrbă Kosovo şi-a declarat unilateral independenţa, cu sprijinul explicit al marilor puteri – SUA, Germania, Franţa, Italia, Marea Britanie. (Teaca)

S-a nimerit sa fiu chiar azi (azi s-a declarat independenta!) in Bruxelles, locul unde se nasc si de unde pornesc o mare parte din deciziile Uniunii. Ce m-a impresionat foarte tare aici, au fost persoanele din Kosovo care traiesc/muncesc in Belgia. Fericiti de vestea cea noua, indivizii si-au luat steagurile cele noi, s-au urcat in masini si au defilat prin tot orasul. (Purple Cow)

In timp ce albanezii isi proclama independenta in provincia sarba Kosovo, utilizatorii Internetului participa la licitarea domeniului www.kosovo.com. (Daniel Todoran)

Ce se va întâmpla dacă şi albanezii majoritari în nord-vestul Macedoniei şi estul Muntenegrului vor dori, la rândul lor, secesiunea sau dacă sârbii din Bosnia-Herţegovina şi din nordul Muntenegrului vor cere alipirea lor la Serbia ori dacă croaţii din centrul Bosniei şi din vestul Herţegovinei vor solicita, şi ei, unirea cu Croaţia? (Blidaru)

Un grup de aproximativ 70 de persoane aparţinând minorităţii maghiare s-a adunat în jurul orei 21.30 în zona centrală a Clujului, în zona statuii lui Matei Corvin. De acolo, grupul s-a deplasat spre consulatul maghiar, care are sediul pe latura Pieţei Unirii din spatele statuii lui Matei Corvin, şi spre Casa Matei. Maghiarii au purtat pancarde pe care se putea citi în limba română “Felicitări, Kosovo” şi “Autonomie pentru secuii din Ardeal”. (Ungur Alin)

kosovo nu exista in mod oficial! doar fiindca americanii o recunosc nu inseamna ca ea chiar exista, ea va exista in momentul in care toate statele lumii vor adopta modelul american in incercarea de a intra in gratiile batausului mondial. (Clasa noastra 12C)

asta ma face sa ma gandesc foarte serios ca noi, cetatenii vestitului Sector 5 din Bucuresti, dintotdeauna oropsiti si considerati inferiori cetatenilor din celelalte sectoare ale Bucurestiului si din restul Romaniei, noi cei care l-am ales pe domnul Vanghelie sa ne conduca (de ce dovada mai buna ati avea nevoie ca sa va demonstram ca noi suntem “altfel”, ca reprezentam o natie aparte?!?), sa ne adunam, sa organizam un referendum si sa ne declaram independenta scumpei noastre patrii, Sectorul 5! (Ovidiu Caprita)

Recomandări

Adaugă comentariu