Gusa si Nastase: acuze grave in blogosfera

Cozmin Gusa si Adrian Nastase au prins a se acuza prin intermediul blogurilor de “afaceri pe banii statului” si de legaturi cu “serviciile”. Insa, printre randuri, se poate citi chiar mai mult.

Totul a pornit de afirmatia facuta joi de catre Cozmin Gusa la adresa lui Adrian Nastase:

(…)In majoritatea timpului petrecut la Palatul Victoria, nu s-a ocupat decat de afaceri pentru care plateste astazi.

A doua zi, vineri, Adrian Nastase ii raspunde “enervat”, pe blog:

Cozmin Gusa se ocupa de diverse suete si de asociatii ale “tinerilor oameni de afaceri” sau de vanatori prin teritoriu. Asta a fost motivul pentru care a pierdut increderea celor mai multi colegi din conducere. (…)Un partid mare avea nevoie de un adevarat secretar general, nu de un organizator de intrigi. (…)Nu ma deranjeaza ca spala rufele murdare ale serviciilor, “spargand” diferite informatii pe piata. E problema lui. Cred insa ca dovedeste, inca o data, ca nu este capabil sa faca politica in echipa si ca joaca la plezneala, pentru o ora pe sticla.

Si tot vineri, Gusa isi aduce aminte ca are si el blog. Si scrie, in replica, o insemnare:

Vor fi analizate privatizarile perioadei Nastase la momentul oportun, si mi se va da dreptate. (…)cine mi-a facut cunostinta cu AN? Dan Matei Agaton, cu ocazia unei deplasari la Chisinau in anul 2000, la care a mai participat printre altii si Serban Mihailescu; de fapt, Nastase prezuma ca ar putea da in vileag o intilnire de la finalul anului 2000, cand ne-am vazut in trei, cu generalul Iulian Vlad, pentru o discutie interesanta, unde atitudinea lui era cel putin deferenta la adresa generalului (Adriane, eu pot sa-mi asum cunostintele si prietenii pt ca nu fac afaceri cu ei pe banii statului!).

Nastase raspunde din nou:

Gusa a plecat, in primul rand, pentru ca l-am pus la munca si lucrul asta nu-l tenta. (…)Nu a acceptat. Era mai comod sa traga sfori din Kisseleff. Daca “tradam” Romania cu privatizarile trebuia sa anunte public acest lucru. Atunci. Probabil insa ca nu era vorba de un proiect metalurgic din Ardeal. Oricum, marile privatizari s-au realizat dupa ce Gusa a plecat de la partid. (…)Ca sa nu existe neclaritati, cei care mi l-au prezentat pe Gusa atunci cand cautam candidati pentru functia de secretar general, au fost Adrian Petrache si Alex. Bittner. (…)Generalul Vlad – pe care il pretuiesc – nu a avut niciun rol in acea decizie, pe care mi-o asum, in totalitate.

Gusa nu se lasa si scrie o noua insemnare:

Pe Petrache si Bittner ii cunosteam intr-adevar dinainte, lucru recunoscut public, n-am facut vreodata vreo afacere cu ei, si nu ei m-au prezentat lui nastase, ci dan matei agaton;

Cititi cu atentie cuvintele scrise cu bold… Dincolo de acuze, ramane o afirmatie interesanta pe care Adrian Nastase o face in legatura cu Cozmin Gusa:

dovedeste, inca o data, ca nu este capabil sa faca politica in echipa si ca joaca la plezneala.

Cine spunea ca politicienii nu comunica prin intermediul blogurilor?

Recomandări

Adaugă comentariu