Onorabilul domn Sorin Frunzaverde

Motivul demisiei din PDL a lui Sorin Frunzăverde este cât se poate de simplu: lipsa de onorabilitate a lui Traian Băsescu.

Sorin Frunzăverde este unul dintre cei mai importanți politicieni din România. Da, ați citit bine: din România. Pentru că, în termeni reali, importanța unui om politic se măsoara prin avengura teritorială și, chiar mai important, prin avengura sa pe plan internațional. Iar Frunzăverde a fost singurul om din PDL care putea deschide ușile discrete ale puterilor europene. Iar când spun “discrete” nu este o metaforă. Ci o realitate. Cine știe despre ce e vorba a înțeles din prima, cine nu a înțeles din prima nu are rost să mai citească în continuare.

Tocmai apartenența lui Frunzăverde la această putere discretă a fost motivul marginalizării lui de către Traian Băsescu, în urmă cu mai mulți ani. O punere la zid rostită direct, în față, cu glas tare. Apoi, același Traian Băsescu, realizând că porțile Europei nu i se pot deschide fără a se apela și la aceste resorturi, a apelat la Frunzăverde. Și l-a rugat să-l ajute, promițăndu-i că, după o perioadă în care va trebui să accepte “pasul înapoi”,, va reveni în prima linie a partidului. Cum “prima linie” este un termen extrem de vag, Frunzăverde și-a dorit mai mult. Mai exact și-a exprimat dorința de a nu i se pune bețe in roate în construcția carierei politice și singurul care să ia deciziile privind viitorul său politic să fie votul democratic în cadrul partidului și nu Traian Băsescu. Iar Traian Băsescu i-a promis acest lucru.

De bună credință, Frunzăverde și-a pus relațiile în mișcare și l-a ajutat pe Traian Băsescu să găsească uși deschise prin Europa și nu doar să aștepte în fața lor. Traian Băsescu și-a călcat însă, promisiunea făcută.

În timp ce domnul Sorin Frunzăverde este un onorobil om de onoare, Traian Băsescu nu este nici una, nici alta.

Recomandări

Un comentariu

  1. Cristi

    Nu prea am inteles primul paragraf, dar am continuat sa citesc. 🙂 Din cv-ul lui pot sa-mi dau seama unde bati, mai ales daca luam in considerare ultimele specializari. In fine, personal nu prea vad legatura intre metalurgie si piatra filozofala, dar merg pe mana ta, cu atat mai mult cu cat regiunea geografica din care e Frunzaverde ti-e cumva mai apropiata. 😉

Adaugă comentariu