Familia Mircea Geoana si afacerile ilegale

Socrii lui Mircea Geoana au cumparat o vila a RAAPPS printr-o inginerie financiara care poarta si semnatura lui Traian Basescu. Cel putin asa sustine Mugur Ciuvica:

Incercind sa lamureasca situatia locativa a familiei sale, Mircea Geoana declara, in timpul campaniei electorale din 2004, ca “imobilul de pe strada Jean Monnet nr. 69, in care locuiesc socrii mei a fost achizitionat in anul 2001, in baza Legii 112 din 1995”.

Desi legea interzicea vinzarea imobilelor RAAPPS, Ion si Margareta Costea, socrii lui Mircea Geoana, au reusit sa cumpere in ianuarie 2001 vila din cartierul Primaverii, apelind la o inginerie imobiliara la care a participat si Primaria Capitalei.

Nota de fundamentare a Hotaririi de Guvern nr. 1040/2000 a fost semnata si de primarul Traian Basescu, in calitate de sef al institutiei care cerea imobilul in vederea retrocedarii.

Cumpararea vilei RAAPPS din Primaverii de catre socrii lui Mircea Geoana este una dintre cele mai spectaculoase inginerii imobiliare post-decembriste realizate cu complicitatea Primariei Capitalei.

Intregul comunicat poate fi citit aici, iar documentele doveditoare le gasiti aici.

Recomandări

Adaugă comentariu