EBa: strategii si umor involuntar

Contrar unor voci care s-au grabit sa o judece, Elena Udrea reuseste sa justifice logic sustinerea pentru EBa in cadrul unei insemnari de pe blog:

“Partidul Democrat Liberal şi Elena Băsescu nu sunt competitori în această cursă electorală, iar votul pe care i-l voi acorda Elenei este un vot dat partidului pe care îl reprezint. Când spun acest lucru, am în vedere faptul că EBA va reveni în PD-L imediat după alegeri”.

Nu acelasi lucru reuseste si prietenul blogosferei, “senatorul de Ilfov Urban I. Iulian”. Care, in insemnarea “EBA , semnalul politic ca romanii vor un partid nou?”, afirma:

“Ca politician, tanar, imi dau seama ca aceasta candidatura este un semnal iesit din comun, care pot sa sugereze faptul ca in Romania, cei peste 70 % dintre romanii care nu vin la vot, fiind scarbiti de clasa politica actuala, sunt in cautarea unei identitati, pe care si-ar putea-o regasi intr-un partid nou, din care sa faca parte , preponderent, politicieni tineri”.

Acum [virgula] nu [virgula] vreau sa ma [virgula] leg [virgula] de gramatica senatoriala [virgula] [virgula] dar i-as sugera sa se [virgula] gandeasca la [virgula] urmatoarea [virgula] intrebare:

“semnalul iesit din comun” este unul care “pot sa sugereze” sau unul care poate sa sugereze?

In sfarsit, astea-s amanunte. Ceea ce conteaza este ca aflam un adevar naucitor: romanii nu vin la vot pentru ca sunt in cautarea unei identitati. Si, din putul gandirii ilfovene, senatorul ne destainuie si cine sunt “cititorii media”:

“media nu ar putea sa fie ostila unei formatiuni politice noi, compusa din tineri cu trecut nepatat, pentru ca, ar risca sa isi piarda grosul cititorilor, si nimeni din media nu ar risca”.

Pe scurt: daca in cazul declaratiilor Elenei Basescu si Elenei Udrea putem vorbi de o strategie, in cazul senatorului de Ilfov avem doar o insemnare politicianista. Presarata cu mult – foarte mult! – umor involuntar.

Recomandări

6 comentarii

 1. Cei peste 70% din Romanii care nu vin la vot…nu merg la vot pentru ca si daca s-ar duce ar fi la fel ca si cum nu s-ar fi fi dus, la o adica toti cei ce candideaza sunt interesat de un singur lucru, BANI pe care ii numara la sparsitul candidaturii, asa ca pe oricine am vota vem primi acelas lucru….TZEPE..,parerea mea

 2. Eu l-aş întreba pe Iulian Spam Urban, oare politicenii tineri nu îmbătrânesc la rândul lor? Pentru că şi caii se împuşcă, nu e aşa?!

 3. nu prea e buna strategia… PDL pierde din voturi daca Eba ia mai multe decat are nevoie.
  pe spamer nu il mai bag in seama 🙂

 4. Cristi

  Strategia E este marca inregistrata si de succes(uri): spune adevarul, oricat de cinic ar fi…

  Chiar daca multi cred ca patentul il detine Basescu, se inseala, aceeasi strategie a fost folosita inainte de un cunoscut politician roman intr-o dezinvolta definitie a unui “anumit tip de organizatie”… :).

 5. <---!---> , , <---!--->

 6. ION

  Eu votez cu EBA. De ce ? Pentru ca toti o urasc ca este fiica presedintelui. Daca era un om obisnuit mai avea atatea piedici si discutii inutile? Adica de ce sa fie un handicap ca este fiica lui “tata”? Pentru ca asa vor mogulii din presa? Asa ca fiti linistiti, suntem multi care voteaza EBA ….

Adaugă comentariu