Dmitri Medvedev

1. Dmitri Medvedev este noul presedinte al Rusiei (originala, democratia din Rusia nu lasa loc de suprize sau emotii).

Si, in timp ce Hillary are probleme cu pronuntia, tabara lui Obama ofera o lectie de campanie interactiva (priviti filmuletul!), iar analistii se intreaba daca nu avem de a face cu o incoronare, rusofilul de serviciu reproduce, plin de veselie, varianta oferita de Russia Today – Medvedev-Putin: The Dream Team.

Cozmin Gusa: “rusia, prin alegerea lui medvedev si, respectiv numirea lui Putin ca prim-ministru, pune bazele unei strategii de reprezentare politico-diplomatica de mare putere, inaugurand si o moda de discurs convergent pe doua voci, fara precedent in istoria recenta. faptul ca o face cu 9 luni inaintea stabilizarii puterii in sua, ii confera un mare avantaj diplomatic, aducator de beneficii economice importante, care va fi evident la inceputul lui 2009. despre putin, remarcabil final de mandat, in stil de mare campion, fara dorinte frivole de a deveni consultant sau liber cugetator pe bani multi, in stilul clinton sau blair. despre medvedev, pronosticul meu este ca va fi surpriza placuta a anului 2008”.

2. Catalin Marian Predoiu este noul ministru al Justitiei. Toata lumea pare multumita, mai putin Cozmin Gusa care, defect profesional, confunda zvonul cu afirmatia:

  1. Zvonul: “Interesanta nu atat modalitatea prin care TB si CPT au executat o misiune comuna, ci mai ales modul neinspirat in care unanimitatea politicienilor apreciaza numirea. o lectie pe gratis; de cate ori vedeti asa ceva, ganditi-va la serviciile secrete si ofiterii lor acoperiti!”
  2. Confuzia: “imi pare rau insa ca nimeni n-a comentat afirmatia legata de ministrul justitiei.”

3. Inculpaţii din dosarul Flota, mai puţin Traian Basescu, au fost scosi de sub urmarire penala.

4. Catfight. Adriana Saftoiu: “colegii de partid ai Elenei Udrea arata mai degraba teamă decat respect fata de ea”. [Actualizare:] Elena Udrea da replica.

Recomandări

Adaugă comentariu