Dan Diaconescu

Daca acum 15 ani mi-ar fi spus cineva ca Dan Diaconescu va ajunge sa fie in luat in serios macar de de catre un singur jurnalist din “presa mare”, i-as fi raspuns fara ca macar sa tresar:

“Daca prin absurd asa ceva s-ar putea intampla, Romania va fi o tara pe care eu o voi fi parasit-o demult. Pentru ca asta inseamna ca si ea ma va fi parasit”.

Astazi, intr-o tara in care “presa de calitate” se intrece in a “dezbate” subiecte care, odinioara, de abia daca isi gaseau loc chiar si in publicatiile marginale, Dan Diaconescu aduce subcultura in prime time. Si face audienta.

Ceea ce nu inseamna doar ca, acum 15 ani, am confundat optimisul cu patriotismul. Ci inseamna ca am gresit grav. Iar faptul ca ma incapatanez, in continuare, sa traiesc in Romania este cea mai clara dovada ca nu am invatat nimic din acea greseala.

Recomandări

10 comentarii

 1. să-l votăm,zic!DDD prezident :))
  n-am terminat: becali ministru de finanțe și vadim ministrul sănătății mintale.ah,și madam lenuțica udrea ar unsă ministresa feșăn dizainului.
  P:S liviu guță la cultură cum sună?? :))

 2. Am gresit si ce e de facut acum?

 3. Deci…. magistral. Printre cele mai bune posturi citite in ultima vreme in blogosfera

 4. […] postare care m-a intristat. Dar printre cele mai bune din ultimul timp in blogosfera (da, blogosfera pe care o citesc eu, […]

 5. Si daca si dupa ce traim lucrurile de-acum, tot aici intepenim, inseamna ca meritam tot ce ni se intimpla. Si pierdem si dreptul de a ne plinge de asta.
  Doamne, dac-as fi cu 9 ani mai tinara, stiu sigur ce-as face cu viza aia de SUA pe zece ani!

 6. DDD nu aduce nu subcultura in primplan ci incultura.
  e o mica mare diferenta.

  merci pt articol.

 7. Cu tot respectul, dar sincer nu prea vad a fi o mare diferenta de calitate intre DD si restul presei scrise. Si nu ma gandesc aici doar la subiecte, ci si la integritatea jurnalistica. Pe de alta parte, Oglinda lui Dan Diaconescu nu face altceva decat sa oglindeasca. Practic, OTV reprezinta barometrul standardelor si a educatiei acestui popor. Daca prin absurd as pleca din tara pentru o perioada indelungata, iar la intoarcere as vrea sa vad cum a evoluat societatea romaneasca, dau pe OTV.

  Sa sari pe Diaconescu pentru ca politicul nu isi face din educatie o prioritate sau, in cel mai recent caz, a ales sa distruga cultura intr-un mod barbar – vezi inchiderea Operei din Constanta, precum si concedierea unei mari majoritati a celor care lucreaza in institutiile de cultura. Unde sunt ziaristii aceia de calitate, superiori lui Diaconescu? Eu nu vad decat “scrieri politice” ce fac jocurile unuia sau altuia.

 8. “Ceea ce nu inseamna doar ca, acum 15 ani, am confundat optimisul cu patriotismul. ”
  Nu esti singurul… – in acelasi timp suntem in UE, deci poti sa-ti schimbi doar resedinta in alt stat.

 9. dan coste

  De la deziluzie la realitate

  O fi sau n-o fi cum spui tu. Ma refer la fenomenul TV. Da’ ca un ziarist a fost arestat fara probe suficiente, asta imi provoaca pe epiderma sindromul “pielii de gaina”. Iarasi, daca a fost ori nu un avertisment al serviciilor secrete dat lui Basescu, vezi Doamne ca sa nu se mai sprijine pe raitingul OTV, iarasi nu ma intereseaza. Eu iau lucrurile cu totul altfel. DD ii lasa pe oameni sa vorbeasca pe postul lui? Ii lasa. Populatia democratica ii vizioneaza emisiunea? Ii. Is destui care-l iubesc? Is. Puterea democratica a vreunui stat a avut vreodata dreptate? Niciodata. Vocea celor multi a impus guvernarea ultimilor 20 de ani in Romania. Afirmativ.
  Daca-i asa, eu ma inscriu la “Populari” si ma fac membru militant. Macar am o linie pe care sa merg si o cauza pentru care sa lupt. Stii tu alta? Liberala, social-democrata, democrat-populara sau proxenet-masochista pe care a-si putea miza? Ca eu, nu. Tara asta nu-mi ofera alternativa. Si asa mi-e mie de dreg de ea, cum ei ii e drag de mine…

 10. Ceea ce mi se pare interesant e ca cele cateva zile in puscarie au reusit sa-l decompenseze si sa ne arate ca omul e mai “periculos” pentru natia româna decat credeam noi. Aveam impresia ca “nu e mare lucru, difuzeaza si el o emisiune dintr-o garsoniera”, insa se constata ca nu e chiar asa si ca omul acesta este si BOLNAV (la cap, se intelege) si are priza la o parte insemnata din publicul românesc.

  Am asteptat atatia ani sa scapam de un Vadim, iar acum, cand acesta e pe duca, iata ca inlocuitorul a aparut. Extrema dreapta nu moare niciodata.

  Sunt curios ce o sa faci si unde o sa fii peste 15 ani.

Adaugă comentariu