Croitoru ramane Traian Basescu

Lucian Croitoru este premierul desemnat de Traian Basescu. Nicio surpriza: preferinta lui Traian Basescu pentru Lucian Croitoru a fost mediatizata de catre toata lumea.

Intrebarea este ce va face acum Klaus Johannis. Si, mai ales, ce vor face Crin Antonescu si Mircea Geoana? Vor continua sa il sustina pe Johannis? Sigur, ar fi o solutie. Numai ca Traian Basescu le-a aruncat deja pestele urat mirositor in brate: voi sunteti vinovati pentru criza politica! Si, prin urmare, nu va preocupa criza economica!

Mai important: pentru Mircea Geoana, sustinerea lui Johannis echivaleaza cu a investi mai ales in imaginea publica a acestuia. Si mai putin in propria imagine. Echivaleaza cu un Mircea Geoana devenit purtator de imagine. Purtator secund de imagine.

Fireste, lucrurile stau altfel pentru Crin Antonescu care a anuntat deja ca, daca va castiga alegerile, Johannis va fi noul premier. De la Bucuresti, din fata televizoarelor, lucrurile se vad bine: un tandem Antonescu – Johannis care, teoretic, acorda candidatului PNL posibilitatea de a se pozitiona – la fel de teoretic – ca principalul contracandidat al lui Traian Basescu.

Practic, lucrurile devin un pic mai complicate: cat de cunoscuti sunt Crin Antonescu si Klaus Johannis dincolo de  hotarele Bucurestiului si ale Sibiului? Cat de rezistent la “oala cu presiune” este Johannis? Si, evident: va accepta el sa-si riste avantajele create de actuala imagine pentru a intra in cursa electorala?

Pentru moment, Traian Basescu ramane, in continuare, croitorul… Chiar daca hainele noatre sunt vai de capul lor.

Recomandări

4 comentarii

 1. […] Oprescu, Crin Antonescu, Andrei Crivăţ, Doc, Mordechai, Vlad Petreanu, Ciutacu, Tiberiu Lovin, Sorin Tudor, Cristian Pătrăşconiu, InconstantIn, Mihnea, Nenea […]

 2. Am cautat si am gasit si eu CV-ul domnului Croitoru.

  La capitolul experienta, suna intr-o formula trunchiata cam asa:

  Activitatea profesională:

  2007 – prezent Consilier

  sept. 2003 – iulie 2007 Reprezentant

  2000 – Consilier

  1998 – sept. 2003 Consilier

  ian. – sept. 1998 Consilier

  1991 – 1995 Expert

  1984 – 1998 Cercetător

  1998 – 2003 Profesor

  2002 Consultant,

  ian. 2001 – mai 2002 Partener

  1996 – 1997 Partener

  1995 – 1996 Consultant

  Din cele de mai sus, pentru 5 puncte, cine vede ce lipseste?

  Hint: nu ma refer la ceva ce a facut domnul Croitoru si a fost omis. Ma refer la ceva ce domnul Croitoru ar avea nevoie ca de aer in postura de Prim-Ministru si din care nu este ioc!

 3. Aya

  UN SEMNAL FOARTE INGRIJORATOR:
  “AXA” CURTEA CONSTITUTIONALA- BASESCU?

  IATA CE SCRIE PRESA ca a declarat BASESCU despre Ioan Vida si despre Curtea Constitutionala, referitor la o lege legat de care a fost sesizata Curtea:

  “Mai mult, aseară, (14 octombrie 2009; n.A.) în cursul declaraţiilor publice făcute de Traian Băsescu acesta a afirmat că “mulţumeşte Curţii Constituţionale” pentru decizia de a amâna judecarea constituţionalităţii legii reorganizării unor autorităţi şi instituţii publice, care conţine inclusiv prevederea celor “10 zile de concediu fără plată al bugetarilor”.
  (…)
  “Decizia de amânare a judecării legii “10 zile fără plată” a fost considerată ca fiind o măsură binevenită, în condiţiile în care decizia Curţii este, pe de o parte, obligatorie pentru acordul cu FMI, iar pe de alta, absenţa unui Guvern în exerciţiu face imposibile eventuale modificări. Curtea a amânat judecarea întregului pachet al legilor asumate de Emil Boc, ceea ce va face ca decizia finală să fie una unitară.”

  Citatele sunt extrase din articolul cu titlul: “Curtea Constitutionala in gratiile presedintelui” semnat de Silvana Patrascanu
  (Evenimentul zilei- 15 octombrie 2009).

  IMIXTIUNEA LUI BASESCU IN DECIZIILE CURTII CONSTITIONALE- FIE SI PRINTR-UN COMENTARIU (se stie foarte bine cat de influente pot fi “simplele” comentarii ale sefului statului asupra unei instante!) LEGATE DE AMANAREA LUARII IN DISCUTIE A UNOR LEGI IMI PARE CEL MAI GRAV SIMPTOM DE PANA ACUM.

  Mare atentie la simptom!!!!!!!

 4. Cristi

  Au trecut 6 zile de la postarea ta. Putin, ce-i drept, pentru a trage o concluzie, dar nici campania pentru prezidentiale nu dureaza un an.

  Iar pana acum, s-a dovedit ca Johannis e “mult mai preferat” decat Croitoru (despre notorietate, nu cred ca are rost sa vorbim, e ca si cum ai compara 10 cu 0). In ce priveste rezistenta la “oala cu presiune”, eu am incredere in masina nemteasca: acuratete, persistenta si randament 🙂

Adaugă comentariu