Cotidianul, Nastase si spaga

Detonarea bombei de presa din Cotidianul privind “negocierea spagilor in numele lui Nastase” nu a avut in online efectul scontat.

Conform Trafic.ro, in perioada detonarii bombei de presa,

– media orara a numarului de vizitatori de pe site-ul Cotidianul.ro a fost aproape aceeasi cu aceea inregistrata in celelalte zile, chiar si in conditiile in care articolul din Cotidianul a fost intens mediatizat pe Realitatea TV.

Cum subiectul este fierbinte, inainte de a trece la cifre, imi voi spune, pe scurt, opinia:

Din punct de vedere jurnalistic nu conteaza nici ca incepe campania, nici cine iti furnizeaza materialul, nici ce interese se ascund in spatele “donatiei”. Daca verificarile dovedesc ca nu este vorba de o intoxicare, ca jurnalist este absolut firesc sa publici un astfel de material.

Iar acum, iata cifrele (click pentru marire):

[TABLE=4]

Numarul mare de afisari din intervalul 20:00 – 21:00 se datoareza faptului ca vizitatorii reincarcau pagina de zor in speranta ca articolul promis va fi pus online (eu m-am numarat printre acestia).

Oare ce a condus la numarul sub asteptari al vizitatorilor:

 • organizarea defectuoasa a “detonarii online”?
 • este considerat subiectul demonetizat?
 • dezinteresul fata de politica?

Sunt doar cateva dintre intrebarile care imi vin in minte…

Recomandări

5 comentarii

 1. Cristi

  1 (mai exact, timing-ul: saptamana mare, meciul de fotbal si Sorin Oprescu la Realitatea au fost cam pe acelasi “fus orar”, d.ex.).
  nu cred ca e demonetizat subiectul (desi se depun eforturi in aces sens, constiente si “inconstiente” ) si nici nu cred ca interesul pentru politica a scazut. pentru politica la bere, vreau sa zic. cand e vorba de o stire de senzatie sau de o pomana electorala, romanii se calca in picioare. parol, monsher! 😉

 2. Semantic

  Eu zic sa ne uitam la altceva, “big picture” ne arata probabil de ce si ma ales cu ce scop, asa probabil vom vedea ca nu e vorba de “bomba de presa” ci doar una dintre “bombele de precizie” care au cam tinut psdul putin bizi. Si chiar nu este vorba de statistici, hehehehe, ci de dosare.

 3. domn sorin,

  explicatia e foarte simpla, cred eu:
  1. reclama pe Site si Realitatea TV a fost aruncata in vant deoarece cei ce rasfoiesc ziarul on line o fac dimineata de la servici si probabil atunci reclama nu era pusa sau pe Realitatea TV se uita pana la ora 7 seara doar bosorogii (care nu intra pe internet) sau oamenii simpli care nu-i intereseaza politica, oamenii cu adevarat interesati venind de la servici in jurul orei 7 seara, cand reclama nu prea mai e eficienta. Asa as explica eu infecienta reclamelor.
  2. A doua explicatie combinata cu prima ar fi de ordin psihologic: de ce m-ar agata pe mine o reclama pusa de un ziar on-line. Pe dvs v-a interesat, pentru ca vreti sa fiti informati la timp, la moment, pe mine sau altii ne intereseaza sa fim informati corect, dar nu depindem asa de mult de timp. Daca ziarul Cotidianul lanseaza o bomba pe site inseamna ca eu n-are rost sa stau cu sufletul la gura pana atunci pentru ca daca stirea e cu adevarat bomba fie e preluata de Realitatea, si eu o vad lejer la TV, fie o citesc bine merci a doau zi dimineata…

  p.s. mare rugaminte am la dumneavoastra 🙂
  fie nu exista, fie nu s-a stabilit, fie am orbul gainilor si nu gasesc eu pe net: imi puteti furniza si mie calendarul alegerilo locale? am auzit ca incepe pe 2, dar cand se termina, cand e campanie ptr turul II si cand sunt alegerile ptr turul II.

  Apropo de asta, nu vi se pare O MIZERIE faptul ca pentru fiecare alegeri BECu sau BEMul face cate un site? De ce frate n-are si el o pagina impartita pe ani, ca doar is informatii publice. De ce trebuie sa existe mii de pagini dispersate BEC / Alegeri / an de desfasurare… 🙁

 4. Sorin Tudor

  @ Skorpion,

  Pentru amuzament, un link se pe gov.ro. Pentru informare, un link de pe site-ul BBC.

 5. E vrăjeală până la urmă cu semnăturile sau nu e? Nu s-a gândit nimeni mai interesat să verifice “experimentul” făcut de Cotidianul. Opreştii spun că trustul Realitatea-Caţavencu umblă cu d-astea necurate. Noi pe cine mai credem? Până acum ceva vreme Cotidianul mi se părea unul din ziarele credibile. Acum sunt pus pe gânduri. Nici nu ştiu dacă mai există aşa ceva precum ziar credibil.

Adaugă comentariu