Ce aveti cu PDL-ul?

Recunosc: din pricina lipsei de timp, nu mai ajung sa citesc tot ceea ce imi propun. Si, prin urmare, s-ar putea ca la mine sa ajunga doar o parte a opiniilor exprimate. Insa ce ajunge la mine, pare a fi intr-o singura directie: PDL-ul e rau, iar Basescu la fel.

Astazi, de pilda, am citit ca Elena Udrea arunca cu banii ministerului in televiziuni si nu mi-am dat seama care este, in acest caz problema (asta in cazul in care Evz nu a dorit sa arate ca in online se poate si invers: “ditamai publicatia” sa scrie un articol citand masiv de pe un blog – paginademedia.ro).

Si am citit ca Alina Mungiu Pippidi le face praf pe femeile lui Basescu, Monica Iacob Ridzi, Elena Basescu si Elena Udrea. Daca ar fi citit articolul cu pricina, bunicul meu ar fi spus ca, in cele din urma, in orice intelectuala zace o “muiere frustrata”. Sigur, poate el nu ar fi folosit cuvantul “intelectuala”. Dar suntem chit: nici eu nu pot folosi expresia “muiere frustrata”. Din motive de political corectness.

Iar exemplele ar putea continua. Si uite asa, am ajuns sa ma intreb: ce aveti cu PDL-ul? Si cand spun “aveti”, ma refer la aceia care injura PDL aiurea in tramvai (fie ca o fac in scris sau la bere). Si, mai rau: ma refer si la aceia care injura PDL pe buna dreptate. Pentru ca, vedeti voi, injuraturile voastre nu conteaza absolut deloc. Iar problema este in alta parte.

Asa cum unii injura si nu se prezinta la vot, unii lauda si nu se prezinta la vot. Iar altii se prezinta, injurand sau laudand. Cu mainile in buzunare sau cu mana intinsa. Pana nu demult, lucrurile acestea contau. Erau “insight-uri”. Acum nu mai valoreaza doi bani. Pentru ca acum nimeni nu mai are incredere in nimeni. Nimeni nu mai are incredere in politicieni, in jurnalisti, in preoti, in oamenii de afaceri, in judecatori… Etc etc etc.

Iar intr-o astfel de tara, succesul este garantat doar de cantitatea de ignoranta existenta pe piata, iar strategia castigatoare de stiinta de a mentine nealterata aceasta ignoranta.

Iar ignoranta exista din plin. Slava Domnului!

Recomandări

4 comentarii

 1. Uau! Ce mai articol!

  Si sa-i zici asa doamnei profesoare!?…

  Nici eu nu mi-am permis astfel de exprimari cand era de cealalta parte a baricadei. La maxim i-am zis dumneai si colegilor ca sunt niste cumparati, niste oameni care manipuleaza in spatele ideii de societate civila etc. Deci abordari intelectuale.

  Cred ca nici despre Basescu nu am spus decat ca e un dictator, un instabil, un pericol pentru democratie si omul care a facut cel mai mult rau Romaniei din 90 incoace. Iar despre Ridzi am spus doar ca fura si incalca in mod grosolan legea. Poate despre Udrea sa fi spus ca mi-e rusine ca traiesc in tara care a ales-o parlamentar. Dar atat!

  In consecinta, limbajul tau ma socheaza, Sorine! 🙂

  Dar ok, am inteles. N-o sa ma mai iau de PD-L (cred ca n-am zis nimic rau vreodata de partidul asta, decat acum cand l-am citat pe Tolontan ca au facut o mica mafiuta la MTS)

 2. Nu inteleg de ce vezi tu ca doar PDL este injurat. Toate partidele politice sunt varate in aceeasi oala. Bineinteles prin presa, in functie, de interese sunt scaldati o parte dintre ei mai mult.
  Ai vazut ca Basescu, Udrea sunt huiduiti si la scena deschisa dar nici Geoana nu est aplaudat decat de catre ortaci platiti sa faca asta.
  Nu este ceva selectiv la injuraturile adresate politicienilor.
  Legat de Mungiu daca nu avea gura sloboda nu ajungea acolo.

 3. Ce sa avem… Doar trebuie creat dusmanul cel mare si rau ca asa se castiga alegeri in Romania! Acuma daca sunt sau nu conteaza mai putin.

 4. ce avem? pentru mine e de ajuns ca exista. stii de ce? nici in PSD-ul lui Iliescu nu exista atata obedienta fata de seful de facto al PDL. Disparitia lui Basescu va duce la disparitia PDL de pe scena politica. Este partidul lider.
  ne meritam soarta…
  in ceea ce o priveste pe Mungiu, ar face bine sa taca: basescu este produsul ei.
  bani de la ministere s-au dat mereu catre presa [direct jurnalisilor sau patronilor]. Si se vor mai da. Fie sub forme de diurne, publicitate etc…

Adaugă comentariu