Alinuța, mai lasă-ne!

Am așteptat câteva zile până să scriu aceste rânduri. Pentru a mă calma. Și a folosi un limbaj decent…

Nu cred să existe vreun “votant potențial” care să considere că inteligența este principala calitate a Alinei Gorghiu. Așa cum nu cred să existe vreun simpatizant PNL care să considere că strategia politică este domeniul în care domnia sa excelează.

Cu toate acestea, după ce pe 3 mai a lipsit de la votul din Comisia Juridică și a permis astfel ca PSD să introducă ce trandafiri dorește prin legea grațierii, Alina a pozat – pfff, pentru a câta oară! – într-un strateg politic inteligent:

“Faptul că am ieșit din sală într-un anumit moment nu are relevanță, pentru că votul ar fi fost în favoarea PSD. Este o discuție care ține de cum se creează presiune pe PSD, cum putem ajunge la respingerea unui amendament sau nu.”

Prima afirmație este o manipulare de doi bani: dacă liberalele Alina Gorghiu și Nicoleta Pauliuc ar fi fost în sală, amendamentele la legea grațierii nu ar fi trecut din start. Cea de a doua afirmație, însă, ar fi de o prostie fără seamăn dacă, mai întâi, nu ar fi de o ticăloșie fără seamăn.

Mai exact: pentru Alina Gorghiu, oamenii de la protestele #rezist sunt doar o masă de manevră. Pe care Alinuța – și ai săi… consilieri – o manipulează cum vor. Pentru că ei sunt strategi! Și, în imensa lor inteligență, știu cum “se creează presiune”.

Și mai exact: doamna aceasta care a reprezentat Opoziția în țara asta, nu dă doi bani pe oamenii din stradă și capacitatea lor de a înțelege ce (li) se întâmplă. O mai îngrozitoare lipsă de respect față de oameni nu cred că s-ar putea imagina.

Sigur, Alina Gorghiu – a cărei singură inițiativă notabilă a fost aceea de a învăța jurnaliștii cum se pronunță numele său – va rămâne în istorie drept cel mai slab președinte din istoria PNL. Însă, acțiunile sale prezente, îndârjirea de care dă dovadă în încercarea de a părea un politician, bat cuie în coșciugul unui partid pe care tocmai “clarviziunea sa politică” l-a construit.

Și, pentru a încheia într-o notă optimistă: Alina are, fără îndoială, talente pe care le-ar putea folosi după ce se retrage din politică. Știe, de pildă, să pozeze atât de frumos diverse străchini!

Strachină cu mâncare. Artist fotograf: Alina Gorghiu.

Recomandări

2 comentarii

  1. Deci, până la urmă, care este vina lui Gorghiu? Căci sunt atât de multe scrise încât încep să cred că e vorba de nașterea ei? De unde până unde vorbim de lipsă de respect față de protestatari?

    1. Sorin Tudor

      Nu sunt multe scrise (e vorba doar de exercitiu). Crezi ce doresti. In rest, toate bune: cat timp tratezi oamenii ca o masa de manevra, nu se pune problema respectului. Iar daca nu intelegi cum e cu masa de manevra si declaratia Alinei, nu-i nimic, mai e timp.

Adaugă comentariu