Campania electorala: (contra)performante TV

Daca tot am vorbit despre performantele si contraperformantele online, haideti sa vedem situatia in cazul talk-show-urilor politice:

Pro TV – “Angajam primar!”. Pe 19 mai, emisiunea a o audienta de numai 1,02 puncte. In urmatoarele doua zile, lucrurile au stat chiar si mai rau pentru postul din Pache Protopopescu: 0,65 puncte marti si 0,84 puncte de rating miercuri, audienta medie la nivel national.

Realitatea TV – “Meciul serii”. Marti, la Realitatea “Meciul serii” a inceput “pe bune”, cu candidati reali – Cozmin Gusa si Ludovic Orban. Infruntarea dintre cei doi a fost privita insa doar de aproximativ 150.000 de spectatori si a adunat 0,96 puncte de audienta, iar miercuri infruntarea dintre Blaga si Orban a adunat doar 0,6 puncte de audienta.

Antena 3 – “Eu cu cine votez”. Editia in care invitat a fost Sorin Oprescu, candidat la Primaria Capitalei, a obtinut o audienta de numai 0,69 puncte de rating, iar confruntarea dintre Cozmin Gusa si Ludovic Orban a adunat sub 100.000 de telespectatori.

TVR – “Romania voteaza”. Miercuri, 21 mai, emisiunea a fost urmarita la nivel national de aproximativ 200.000 de spectatori (1,25 puncte de rating).

In schimb, tot miercuri, telenovela “Inima de tigan” aduna circa doua milioane de telespectatori, cu o audienta nationala de 11,44.

Sursa: Romania Libera

Recomandări

3 comentarii

 1. Sorin, sunt placut impresionat de cunostintele tale de media 🙂 In rest, ai perfecta dreptate: nu prea mai intereseaza pe nimeni nici de politica, nici de candidati, nici de nimic …

 2. Cristi

  @ Sorin

  Iti multumesc ca ai intrat “in ring”. 😉

  @ Marius Pahomi, @ (partial) Sorin

  Old news, stim ca pe nimeni nu mai intereseaza politica. Intrebarea era de ce aceste contraperformante (TV)? Cu atat mai mult cu cat (cred ca) foarte multi dintre cei care se uita la telenovele voteaza!

 3. Semantic

  @Cristi,
  “performantele” TV evolueaza in scheme perimate progresiv cam din ultimii 8-10 ani.

Adaugă comentariu