Basescu suna din bucium

Disparitia politica a lui Basescu ar putea aduce sfarsitul PDL.  Nu, nu o spun eu, o spune Evenimentul zilei, chiar in titlul unui articol menit sa nasca intrebari:

Scandalurile Ridzi, Udrea şi Berceanu, ezitarea preşedintelui de a-şi anunţa candidatura pentru un nou mandat la Cotroceni sau eventuala candidatură a premierului fac parte din strategia lui Traian Băsescu de a-şi reduce adversarii la tăcere şi de a obţine sprijinul necondiţionat al partidului. Nici chiar membrii PD-L nu mai înţeleg tacticile de comunicare ale preşedintelui.

Cum adica “scandalurile Ridzi, Udrea si Berceanu fac parte din strategia lui Traian Basescu de a-si reduce adversarii la tacere?” Chiar presupunand ca scandaluri cu pricina nu sunt “scandaluri”, ci, vezi Doamne, sunt “o stragie”, strategia asta nu ar fi, sa zic asa, cam talamba? Si chiar daca n-ar fi talamba, oare cum ar putea Traian Basescu, prin intermediul unei astfel de strategii, sa-si reduca adevrsarii la tacere? Amutindu-i de uimire? Provocandu-le scarba?

Cum nu intrevad vreun raspuns, trec la partea din articol care merita a fi citata:

Analistul politic Cristian Pârvulescu crede că Partidul Democrat Liberal suferă de “obezitate politică”, care are un efect nefast asupra mobilizării partidului. “Se vor mobiliza oamenii pentru Traian Băsescu? Numai dacă dispariţia lui le-ar fi fatală. Aşa poate înţelegem mai bine jocul lui. Întârzie să spună DA ca să îi sperie într-atât încât să îi sprijine necondiţionat candidatura. Dacă Traian Băsescu candidează şi nu câştigă, PD-L are o problemă, dar mai mică decât dacă Băsescu nu candidează. Dacă se retrage – ceea ce e puţin probabil, atunci partidul pierde alegerile şi întreaga structură de putere se va distruge”.

Care va sa zica, daca vrea sa mobilizeze partidul, Traian Basescu va trebui sa sune din bucium. Inclusiv prin presa.

Recomandări

2 comentarii

  1. Mai mult, asa cum am scris in ultimul meu post, poate forta demiterea Guvernului (http://codrinscutaru.blogspot.com/2009/08/sansa-lui-traian-basescu-demiterea.html).
    Iar asta ar fi asul sau decisiv din maneca. Jucat bine, il readuce la o popularitate greu de prins din urma. Insa, ca orice miscare buna, e dificila:-)
    Crezi ca ar putea sa o faca?

  2. […] sa ii gasesc scuze), astazi nu-mi mai pot reprima un puternic sentiment de scarba. Nu scarba pentru politica. Scarba pentru […]

Adaugă comentariu