Webstock 2017 într-o imagine

Andrei sintetizează foarte bine cea de a X-a ediție a Webstock.ro într-o singură frază rostită de Dragoș. Lucrurile ar fi însă incomplete fără această imagine ce surprinde momentul în care Marian îi oferă Georgianei un inel cât pentru o viață, în fața unei săli pline ochi cu oameni interesați de social media.

“De unde toată această mulțime de oameni? De unde încă mai apar atât de muți oameni noi?”, l-am întrebam pe Alex. “Apar. Și, ai să vezi, or să apară din ce în ce mai mulți!”, mi-a răspuns el zâmbind. Mi-am adus aminte de cuvintele lui în timp ce urmăream hashtagul #webstockro și zâmbeam observând o mulțime de bloguri de mămici purtând cele mai neașteptate denumiri. Iar zâmbetul acesta mi-a trezit amintirea unui alt zâmbet: cel de la ediția din 2008 (ediția de la care am început să particip și eu), când alături de mulți dintre amicii prezenți și la ediția din 2017, ne minunam de alte bloguri de mămici purtând denumiri neașteptate.

Și mi-am dat seama că Alex are dreptate. Pentru că vor fi din ce în ce mai mulți oameni dornici să înfățișeze și să se înfățișeze. Iar Webstock e despre ei. Și, în același timp, despre ceva mai mult.

În 2007, când a demarat Webstock într-un peisaj online ce mustea de certuri și nemulțumiri aproape copilărești, ideea lui Cristi de a se adresa întregii comunități părea o nebunie. Sincer: și astăzi este tot o nebunie. Pentru că și astăzi există cam aceleași certuri și nemulțumiri aproape copilărești. Însă, cumva, comunitatea pe care mizase Cristi a început să existe, chiar dacă nu are încă o conștiință de sine.

O comunitate care evoluează, iar unul dintre marile merite ale Webstock este că s-a păstrat viu, s-a adaptat, a crescut și a tot crescut, devenind astăzi un eveniment-spectacol.

Felicitări, Cristi! Casă de piatră, Marian!

Recomandări

Adaugă comentariu