University Politehnica of Bucharest

Oare Universitatea Politehnica Bucuresti merita o astfel de descriere?

The University Politehnica of Bucharest, or more simply the “Poli”, is a correctional facility university aimed at brainwashing (for those who have a brain) educating young Romanian idealists. The curricula of the first years is so attractive that most students would do outrageous things just to remain forever in the 1st and 2nd year. Noticing this trend, the teachers created special subjects which are impossible to pass (a good example being RM – “Restanta Mereu”).

(Sursa: Uncyclopedia)

Pentru “scortosi”: inainte de a va da ochii peste cap, poate cititi – macar in diagonala – Invatamantul superior: cangrena

Recomandări

8 comentarii

 1. Sad, but very true… in 4 ani de poli n-am dat decat peste fosile de profesori, materii expirate, cursuri invatate pe de rost si examene trecute doar daca este in toane bune profesorul. Singurul lucru bun : rezistenta la stres

 2. Cristi

  Oare cum ar suna un entry despre locatarul Regiei? 🙂

 3. demential.
  pacat ca nu au si articolele despre facultati.

 4. UPB e o fantoma a comunismului. Aceasta institutie isi merita cu varf si indesat criticile. Nu am crezut nici eu… pana sa fac 5 ani de politehnica.

 5. Cornel

  Pentru Auras si Vlad,

  “Fosilele” de profesori au facut o treaba relativ buna. Pesemne vorbersti de cei nou veniti. Asta pot sa-ti spun din proprie experienta; am trecut prin Politehnica in anii 80. Te plingi de materii expirate: o transformare adiabata, izoterma nu s-a schimbat de cind lumea. La fel in chimie, rezistenta materialelor si mult din fizica. Daca vrei sa gasesti vinovatul nu te uita dupa cei trecuti, uita-te la cei de acum si eventual in oglinda.
  Stiu ca sint o gramada de noi modele matematice, teorii in fizica, dar din pacate rezultate practice lasa de dorit. Eu sint satul sa aud de inca un matematician/fizician care-mi spune ca traim intr-un spatiu ce are zece dimensiuni.

  Cursuri invatate pe de rost.

  Inseamna ori ca nu intelegi ce se preda, ori e mult prea mult pentu cineva de 20 de ani. Eu cred ca e prea mult. Dupa cum vezi tu lucrurile singura solutie este sa reduca materia de invatat sau sa faca facultatea de vreo zece ani. De ce te mai plingi? Cred ca esential este sa te invete cum sa cauti informatia care-ti este necesara. Din pacate trebuie separat bobul de pleava.
  Tu vrei sa arati ca meriti bucata de hirtie numita diploma. Daca telul nu este o diploma, ci independenta, realizare materiala, solutia e sa renunti la ea, sa inveti singur, sa faci un produs/serviciu ce cineva vrea sa-l cumpere. Asa esti in controlul vietii tale.

  Vladut,

  Crezi sau nu, in trecut scoala a fost buna in Romania. Uitindu-ma de afara mi sa pare ca problemele au aparut in ultimii zece, douazeci de ani. Am lucrat si intilnit in vest multi scoliti la Bucuresti, Cluj, Timisoara, Iasi. Sint la fel de buni ca si cei de la asa zisele universitati prestigioase.

  Multi se pling ca materia din “domeniile de virf” nu este predata in scoala. Nici nu poate sa fie. Nu asta este rolul scolii.Trebuie sa inveti tabla inmultirii prima data. Apoi faci cit te duce capul. Uita-tela computere! P2P iti spune ceva? Cine a inventat protocolul asta? Torrent?

  Salutari.

 6. alex

  pentru Cornel

  Am trecut prin poli,dap e bine zis am trecut,ca mai mult a fost ca rata prin apa.
  “Fosile de profesori” care nu stiu decat sa iti predea mai mult in scarba cursuri peste cursuri de teorie aproape inutila si aproape zero practica. Pe langa asta cand mai dai de niste “profi” care nu acepta decat daca ii scrii cuvant cu cuvant 3-4 foi din cursurile lor ajuta studenti la un lucru,adica sa gaseasca metode de copiere. Cand termini facultatea(si masterul eventul) ce faci? te trantesti ca o musca de parbrizul unui tir(pe la 120km/h) cand iti dai seama ca nici macar 2% din ce ai “invatat” in facultate poti folosi practic la un job. Binenteles daca te pui bine pe langa un profesor si prizi sa lucrezi la unul din proiectele lui de cercetare ai sanse ca sa prinzi unul din foarte putinele locuri de munca in aces domeniu (cercetare) , unde chiar aplici mai tot din cea ce inveti pe perioada facultatii.
  Tu spui ca ai trecut prin 80, ei bine atunci era alta vreme, ca terminai facultatea si te trezeai cu job asigurat, acum e mult mai greu. Trebuie experienta, iar daca iei un job care se ofera la terminarea facultatii iesi pe la 300-500 euro/luna (salar mizer considerand caci cu 2+ ani experienta castigi mult mai mult)…cea ce daca nu ai bafta e cam cat te costa sa stai in Bucuresti.

  Cat despre point-2-point , cate joburi iti cer sa stii doar asta, ai auzit de unix servers sau poate windows server, sau ce sa mai zic de programare web , ia zii o faultate care preda asa ceva in poli. hell la automatica stai si rupi java/c iar cand te vezi cu o diploma iti dai seama cati de multi sunt care au invatat acelasi lucru si cat de putine joburi sunt pe domeniul respectiv. Si revenim, multe firme nu angajeaza fara experienta, in firma la noi sunt 130+ angajati pe java & c , din care nici 10% nu sunt cu automatica terminata.

  Multi ar zice ca inveti “tabla inmultirii” pe un anumit domeniu, ei bine newsflash e ca specializarea incepe din liceu, cea ce ma ajuta pe mine personal in job e doar ce am invatat in liceu. Restul am invatat in timpul facultatii insa nimic din facultate.

  Cum a spus vlad poli e o fosila a comunismului , cand invatai putin despre mult si nimic bine.
  Singurul motiv pentru care as recomanda la cineva sa dea la poli e viata de regie(care in ultima perioada sa dus si ea).

 7. Cornel

  Buna Alex,

  Ce spui tu in primul paragraf doar confirma ce-am spus eu. Nu a trebuit sa “ma dau bine” pe linga un profesor in acea vreme. Sint convins ca unora li s-au facut favoruri, dar efectul era neglijabil. Pesemne sint tot cei noi veniti care sint de vina. Cred ca am spus clar ca daca ceva s-a schimbat s-a intimplat in ultimii 15, 20 de ani.
  Am avut in facultate colegi nascuti in niste satuce uitate de Dumnezeu, in Moldova, au reusit sa intre intr-un liceu,poate in Iasi, iar de acolo au ajuns la Politehnica. Erau trei sau patru pe un loc in facultate la examenul de admitere. Nu te duceai cu punga de bani…

  Tu-mi spui de limbajele de programare care ar trebui predate fata de cele care sint. Pesemne e greu de crezut, dar am auzit de UNIX, Linux, si asa zisa programare pentru web. IIS chiar ca nu mi-a placut, dar astea sint vremuti trecute.
  S-a schimbat enorm si la un pas foarte rapid in ultimii 15 ani. Dar vreau sa-ti spun ceva; printr-un limbaj de programare tu doar implementezi un algoritm.
  Am invatat FORTRAN in liceu (am avut un prieten care-a lucrat la un centru de calcul) Mi-am “batut” cartelele pentru un program de 200 de linii. N-a mers de prima data…. Oricum, am primit cadou un ATARI 8020(?) si am inceput sa scriu in BASIC. FORTRAN parea depasit.
  Apoi am invatat C, C++,Pascal, chiar si visual basic. Dar nu m-am astepta ca facultatea sa ma invete asa ceva. Nu aveau cum. Au aparut si trecut multe alte limbaje de atunci. Insa logica care a fost aplicata in FORTRAN e aplicata in orice alt algoritm, iar pina la urma orice program, in orice limbaj e un algoritm. Sintaxa e diferita.

  Spui ca Newsflash te-a ajutat, dar ca n-ai invatat-o in facultate. Eu ce-am spus? Nu te mai uita dupa o diploma! Invata singur, caci diploma aiai sta foarte bine linga sulul de hitie igienica.

  Tot nu inteleg referinta la comunism; Educatia la noi in tara a fost relativ buna.
  “Cum a spus vlad poli e o fosila a comunismului , cand invatai putin despre mult si nimic bine”.

  Cred ca de asta sau mai multe te plingi tu acum. Nu inveti nimic.

  Toate cele bune, Cornel

 8. MX

  Aveti cu totii dreptate. Am intrat in anul I la Electronica in 1974. Si 1979 eram cam pe locul 10 la repartitie. Cand am intrat, tata, care era profesor la Politehnica mi-a spus: “Nu e o fericire sa inveti la Politehnica”, ceea ce m-a suparat grozav. A avut dreptate intr-un fel. Asta n-a avut nici o importanta mai departe. Am lucrat in cercetare cu o repartitie “Microelectronica/Stagiul la IPRS/Detasare la ICCE”. Am invatat pe branci in anul I la Politehnica. Nu stiu ce mi-a folosit si ce nu. Sunt in contact cu profesorii de la Politehnica si multi sunt sub orice critica. Dar ce mi-a spus un asistent prin anul II este adevarat: iese inginer cel ce intra (adica numai cel care de la inceput are stofa de inginer). Ar trebui sa se scoata mai mult de jumatate din materiile care se predau si sa se puna optionale, la care, daca nu vin studenti, sa nu primeasca nici profesorii salarii. Sunt multi studenti buni care invata lucruri care le incarca timpul degeaba (ni se spunea: nu se stie de ce o sa aveti nevoie; dar nevoia te invata la locul de munca). Si multi studenti slabi care isi iau diplomele (fara comentarii). Ce mai, trebuie schimbat sistemul de invatamant romanesc din temelii, ca se strica de la an la an (eu am o fata care a terminat facultatea si e acum la doctorat si un baiat care nu stie daca sa dea la Politehnica sau nu).

Adaugă comentariu