Sa va distrati bine!

Da, chiar trebuie sa va distrati bine zilele acestea. Considerati ca este o obligatie fata de voi insiva. Nu de alta, dar, in 2010 veti avea nevoie de baterii incarcate. Si aceasta gandind pozitiv. Si considerand ca faceti parte din aceia putini care, chiar daca nu vor gasi vreun prilej de bucurie in viitorul apropiat, macar nu vor avea de suferit major.

Am scris randurile de mai sus cat de optimist am putut. Iar pe cei care considera altfel ii rog sa se gandeasca doar putin la ce ar putea insemna tavalugul a 100.000 de someri care ar putea sa se pogoare peste economie in prima parte a lui 2010. 100.000 de someri dintr-o forta de munca activa de 4,5 milioane de oameni. Hai sa fim extrem generosi: 100.000 de someri din 5 milioane de oameni care muncesc.

Iar daca tavalugul acesta nu vi se pare suficient, am sa va aduc aminte ca noul presedinte al tarii se numeste Traian Basescu. Si ca noul premier se numeste Emil Boc. Si ca Guvernul… Ah, ok, am zis ca privim lucrurile cu optimism! Buun! Atunci, cuprins de un optimism vecin cu inconstienta am sa-mi anesteziez bunul-simt si am sa presupun ca guvernul Boc va lua pastile de genialitate economica de trei ori pe zi, pentru cel putin un an de zile.

Problema este ca peste cinci ani, Traian Basescu nu va mai putea candida. Si ca, pana la alegerile parlamentare, PDL trebuie sa creasca atat de puternic incat sa poata asigura asternerea covorului portocaliu pentru urmasul lui Basescu. Iar pentru ca isprava sa devina posibila (iar steagul partidului sa nu mai tremure asteptand cate un sac cu voturi), impotriva adversarilor* politici trebuie luptat cu armele democratiei dambovitene:

nu are rost sa dai banii pe un glont atunci cand o executie economica este si mai eficienta si mai profitabila.

Suntem inca in 2009… Sa va distrati bine!

*Da, dupa 20 de ani, in Romania nu exista competitori politici. Exista doar adversari politici.

Recomandări

6 comentarii

 1. […] internship urmand acest link (sau acest link), va urez tuturor un tradițional și românesc „sa vă distrați bine!”. Bine de tot! AKPC_IDS += "5760,";Popularitate: in […]

 2. O suta de mii s-ar putea sa fie un numar mic fata de realitate.

  Discutand cu un prieten dintr-o banca din top 3 am aflat ca sefilor de agentii li s-a spus sa se astepte la un procent de 30-40 falimente/insolvente din portofoliul corporate. In primele trei luni.

  Insa multi colegi sunt de parere ca e ok sa se taie in neperfomanta (si la bugetari si la firmele care au facut ce-au facut cu banii de la banci). Chiar daca se taie asa, deodata.

  Cred ca niciodata “terapia de soc” n-a avut in Romania un asa de mare sprijin popular. Care s-a vazut la vot.

  Sa ne sinucidem deci, in masa si cu zambetul pe buze 🙂

 3. zambeste: maine va fi mai rau!

  la multi ani si tie Sorin,

  sper sa ne si vedem anul viitor pt ca in 2009 nu ne-am vazut 🙂

 4. La multi ani cu sanatate si sa ne revedem cu bine!

Adaugă comentariu