Sa radem cu Octavian Costache

Cartograful publicitatii romanesti este astazi cuprins de manie proletara. Intr-un post a carui logica ar trebui gasita in cuvintele “sa presupunem”, “ar insemna”, “sunt extrem de sceptic”; “that’s bullshit” (mde, engleza suporta multe…), Vivi se napusteste peste noi cu o bomba logica:

“Acum cateva luni trafic.ro a anuntat ca internetul romanesc are 7 milioane de utilizatori unici lunar. (…)Acum anunta 3.5 milioane de utilizatori unici saptamanal. (…)Sa presupunem ca ar fi 3.5 milioane de cookie-uri pe saptamana, 7 milioane de cookie-uri unice pe luna, dar numai 3.5 milioane de utilizatori.”

Si dai si combate si dai si combate! A spus vreodata Trafic.ro ca ar fi vorba de 3,5 milioane de vizitatori pe luna? Nu! Asta a spus doar “maretul cartograf”! Trafic.ro a spus ca este vorba de 3,5 milioane de vizitatori pe saptamana! Dar ce mai conteaza: omul are opinii si stie sa scrie, prin urmare, e liber sa si le exprime!

Si evident, e liber sa ne amuze. Ah, si sa nu uit: “bomba logica” am spus? Fasss!

[Actualizare:] Chiar daca pune la indoiala maniera in care a fost facuta comunicarea, Orlando aduce cateva clarificari pentru care, sincer, ii multumesc.

Recomandări

4 comentarii

 1. 🙂
  Azi spiritul celor 40 de mucenici (sau 40 de pahare) a generat multe discutii savuroase.

  Imi permit sa anunt ca din partea http://www.vinul.ro impreuna cu colegii am hotarat sa-ti daruim o sticla de Val Duna pentru frumusetea expresiilor metaforice folosite in acest post si pentru care multi clasici ai literaturii romane te-ar felicita.

  Un premiu special avem si pentru Octavia Costache (aka Vivi) constand intr-o sticla de apa minerala Biborteni dar fara bule (numararea lor poate cauza confuzie chiar daca acestea sunt intr-o sticla).

  In acest fel, numai impreuna Sorin Tudor si Octavian Costache (aka Vivi) vor putea bea un spritz in spriritul web 2.0 dar intr-un mediu offline si vor uita de vizitatorii unici chiar daca ei sunt saptamanali, lunari sau martieni 🙂

 2. […] $7 million is also a figure discribing another story in Romania and although they seem to like me in China, I’m pretty sure that the fun is still around […]

 3. Vorbe peste vorbe peste tot. Oricum ati lua-o domnule Sorin Tudor, cu tot respectul dar nu aveti cum sa dati o cifra care sa fie macar aproape de realitate. Prea multe variabile intra in ecuatie si astfel va mai trece ceva timp pana cand vom avea o cifra mai reala. Pana atunci insa, se duce un razboi al cuvintelor in interes “piaristic” si nicidecum unul al carui mare castigator sa fie internaut-ul, cel care practic va da voua de mancare. Eu zic sa mai asteptati putin cu concluziile, cifrele si cu cuvintele grele aruncate de pe ambele baricade.

 4. nu stiu cati suntem in comunitate, nu stiu care e situatia in alte tari, dar cred ca la dezbinare suntem numarul 1, valoarea mea, valoarea mea…

Adaugă comentariu