O administratie locala mai eficienta?

Primesc “leapsa” de la Piticu (primita de el de la Arhi – via Catalin– si initiata de Ionut) sa scriu despre ce as face eu pentru o administratie locala mai eficienta.

O leapsa oarecum amuzanta, primita odata cu mine si de Gramos, Paul, Feeder, Smoking Cool Cat, Cristian Gerger si Ciutacu.

De ce “amuzanta”? Pentru ca “publicul tinta” are un anumit profil. Veti intelege la ce ma refer citind raspunsurile mele:

1. as incerca sa imi conving prietenii sa se gandeasca serios la plata taxelor;

 • Da, exact, plata taxelor! Cati dintre voi stiu ca, pentru banii pe care ii primiti, firma la care lucrati nu plateste toate taxele catre stat? Fireste, mai toti va ganditi ca veti ajunge mari antreprenori si, prin urmare, subiectul nu va intereseaza. Asa cum nu ma intereseaza nici pe mine daca – Doamne fereste! – nu veti ajunge mari antreprenori si, peste ani, veti sta la colt de strada cu un vis sfaramat si o pensie prea mica. Insa, inainte de a face propuneri, e bine sa ne gandim ca administratiile locale au nevoie de bani pentru proiecte…

2. as incerca sa-mi conving prietenii sa mearga la vot;

 • Serios: cati dintre voi ati fost la vot la alegerile locale? Fireste, toti ati avut opinii bine fundamentate si ati dat sfaturi din “coltul tastaturii”, insa, in realitate, cati v-ati obosit sa puneti stampila pe buletinele de vot?

3. as incerca sa-mi conving prietenii sa voteze programe si oameni si nu partide.

 • Cati dintre voi stiu, de exemplu, ce propunea Vanghelie pentru Bucuresti? Fireste, Vanghelie era prea “almanahe oriented” si asta v-a determinat sa nu va mai intereseze restul… Repet: este doar un exemplu; numele nu este important, important este faptul ca nimeni nu a dat atentie programelor propuse de politicieni.

Inainte de a visa la excavatoare cu perna de aer si paduri suspendate, haideti sa vedem daca putem afla ce spun oamenii pe care i-am ales pentru ca, intre altele, sa ne propuna o administratie locala mai eficienta.

Asadar, Andrei Chiliman, Viorel Arion, Diana Tusa, Cristian Diaconescu, Cozmin Gusa, Gabriela Cretu, Marian Milut, Adrian Nastase

cum vedeti o administratie locala mai eficienta?

PS: L-as fi adaugat in lista si pe Mircea Geoana insa domnia sa pare prea (pre)ocupat pentru a mai scrie pe blog…

[Actualizare 1:] Adrian Nastase mai primise “leapsa” si de la Andrei Crivat. Si a si raspuns. Felicitari pentru reactie, domnule Nastase!

[Actualizare 2:] Diana Tusa a raspuns si ea. Un raspuns din care, in opinia mea, pot invata multi dintre candidatii care s-au perindat pe la primarii…

[Actualizare 3:] Si Gabriela Cretu a raspuns.

Recomandări

11 comentarii

 1. Dar chiar toţi vor binele Bucureştilor sau pe unde e fiecare într-o localitate? Eu parcă văd răspunsul lui Videanu… aş pune borduri.
  Burduri. Borduri. Borduri
  Toţi sunt pe aici Pache Protopopescu? Şi când spun “aici” mă refer la spaţiul virtual în general, chestia asta cu leapşa s-a extins peste tot. Nici un Videanu nu ridică două degete? Eu aş vrea să-mi iau un Touareg, să-mi fie bine.
  Ce să spun, Doamne Ajută! O să avem o ţară înfloritoare.
  Eu aş avea o părere în măsura în care aş cunoaşte valoarea bugetului, a îndatorării publice, valoarea contractelor în derulare, planul de urbanizare, termene, bani, bani, bani, cât mai este de plătit la borduri… amănunte din acestea pe care nici nu ştiu bine cum se numesc.

Adaugă comentariu