La revedere, PNTCD!

Anul acesta, PNTCD va participa pentru ultima data in alegeri. Pentru ca, pana la viitoarele alegeri, partidul va inceta sa mai existe.

Dintr-un soi de nostalgie (despre care nu am de gand sa vorbesc aici), sper sa ma insel. Dar viata arata ca, atunci cand esti depasit de prezent, tot ce poti spera este ca iti vei gasi un loc intr-un muzeu.

Nu pot sa spun ca imi pare rau pentru PNTCD. Insa imi pare rau pentru toti acei tineri care s-au implicat in campania PNTCD, incercand – atat cat li s-a permis – sa insufle viata partidului.

Si, tot ca parere de rau: unele valori – chiar daca sunt asezate intr-un muzeu – tot prafuite raman. Iar soarta lor este ca, din cand in cand, o femeie batrana sa-si aminteasca de ele si, stergand putin praful, sa se intrebe: “oare ce o mai fi si asta?!”

Recomandări

18 comentarii

 1. marian

  Familia mea a votat cu PNTCD.Eu personal din 1990 am votat PNTCD.Trebuie ales un nou presedinte si o prezenta mai activa pe televiziuni.Alt partid ar fi disparut pina acum daca nu era in parlament de 9 ani.Succes PNTCD.

 2. Marcel

  Suntem cu toti suparati de directia in care se indreapta partidul National Taranesc crestin si democrat,dar atit timp cit mai exista Romania va exista si spiritul Partidului care a luptat pentru reintregirea ei.

 3. Marius

  Stimate Domn,

  Mi-ar place sa cred ca sunteti un pesimist nu un rau intentionat prin acest titlu.

  Acest partid nu va dispare niciodata

 4. sorin

  PNT-ul va merge inainte. Justitia vad ca da semne “bune”. Un prim pas (la procuratura) ptr a scapa de Milut si a oficializa PNT-ul cu Radu Sarbu presedinte a fost facut. Asteptam pe 5 februarie 2010 sa vedem ce zice justitia la Tribunal. Eu zic ca vom merge inainte. Si daca Crin si PNL-ul respecta protocolul cu PNT (eu sunt sigur ca da) in 2012 intram si in Parlament

 5. Un prim pas a fost făcut la debarcarea lui Miluţ pe 24 august 2008. Din păcate justiţia se mişcă prea încet, mult prea încet. Însă, câtă vreme se mişcă spre săvârşirea dreptăţii, o putem aştepta…

 6. Manist

  PNTCD nu dispare din vrerea unor derbedei politici care au acaparat si transformat partidul intr-un SRL sau SA… Dupa Milutz urmeaza alt maimutoi politic cu ifose de taranist: Pavelescu… Cortegiul “de conducere” e format tot din nomazii politici instruiti in demontarea si desfiintarea partidului. Exista multe diferente intre auto-intitulatii taranisti si national taranistii adevarati, recunoscuti prin tinuta, verticalitate, demnitate, familie, moralitate, trecut si atitudine fata de linia politica trasata de Maniu-Mihalache-Coposu-Ratiu- … Cine nu vede sau nu intelege aceasta linie nu are ce cauta in PNTcd! De derbedei politici care vin numai sa se tipareasca pe liste, ne-am saturat! Trebuie dati afara toti impostorii, pe care, acum, dupa atatea incercari, ii cunoastem prea-bine, pentru ca nu au avut nimic cinstit si demn din PNTCD. Poate ne mai intalnim pe la zilele mari, de sarbatoare sau comemorative, important fiind sa fim uniti si demni pentru ca am fost o data, suntem si vom ramane adevarati national-taranisti. Si nu uitati ca pentru orice taranist primul partid e familia, iar cel care vrea sa fie primul dintre noi trebuie sa fie servitorul celorlalti, si mai ales Teza Seniorului privind conditia unui adevarat lider al PNTCD: “Principiile nu se negociaza. A-ti respecta principiile este conditia sine-qua-non a celui care vrea sa devina un Om Politic si nu un politician.” (Corneliu Coposu). Intelegeti macar acum in ce consta Diferenta? Multumesc. Manist (manmihcoparondiahupunctcom)

 7. ALIN

  POATE SA-MI SPUNA SI MIE CINEVA CE SE MAI INTAMPLA CU ACEST PARTID?AM FOST LA SEDIUL CENTRAL DIN BUCURESTI ,UNDE TOTUL ERA INCHIS.MA DURUT SUFLETUL SA VAD ASTA.SUNT DIN SUCEAVA,EXISTA SI AICI UN SEDIU DAR ACTIVITATEA LIPSESTE CU DESAVARSIRE.CHIAR NU SE FACE NIMIC?POATE-MI EXPLICA CINEVA.

 8. BACALE GHEORGHE

  DA DOMNULE ALIN ASA ESTE ACTIVITATEA P.N.T.C.D.ESTE OPRITA DIN DIFERITE MOTIVE SI BLOCATA IN ACELASI TIMP.P.N.T.C.D. ESTE IN ACEST MOMENT PARCA ANESTEZIAT,INGHETAT SI ADUS LA TACERE IN ACESTE MOMENTE ORIBILE PRIN CARE TRECE ROMANIA CA NATIUNE,CIND ACEST PARTID AR TREBUI SA FIE PRIMUL CARE SA SE RIDICE IMPOTRIVA ACTUALULUI REGIM POLITIC TOTALITAR CONDUS DE TRAIAN BASESCU.P.N.T.C.D.ESTE INVADAT DE POLITICIENI MEDIOCRI CARE NU INTELEG CE-I AIA POLITICA[PE CARE O CONFUNDA CU CORUPTIA]ARIPA PAVELESCU A AJUTAT PD-L,SI PE TRAIAN BASESCU SA DEVINA DIN NOU PRESEDINTE AL ROMANIEI IN 6 DECEMBRIE 2009,SI INCA NU REALIZEAZA CA TRAIAN BASESCU S-A FOLOSIT DE P.N.T.C.D.DUPA CARE L-A ABANDONAT.IAR ACTUALI PRESEDINTI DE FILIALE JUDETENE SE FAC CA NU VAD GUVERNAREA DEZASTRUOASA PD-L,TRAIAN BASESCU.LUPTELE FRATRICIDE DIN INTERIORUL P.N.T.C.D. A AFECTAT SI CE ERA MAI BUN DIN ACEST PARTID SI ANUME MORALITATEA.P.N.T.C.D. ARE DATORIA MORALA FATA DE ACEST POPOR SA SE RIDICE IMPOTRIVA REGIMULUI POLITIC TOTALITAR SI AUTORITAR CREAT,IMPUS SI CONDUS DE TRAIAN BASESCU CARE SI-A PIERDUT MINTILE NU STIU DACA DIN CAUZA BAUTURILOR ALCOOLICE SAU DIN CAUZA ABERATIILOR PE CARE LE-A SPUS IN TIMPUL CAMPANIEI ELECTORALE DE ANUL TRECUT.VREAU SA VA SPUN LA TOTI CEI CARE VETI CITI ACEST COMENTARIU CA M-AM INSCRIS IN P.N.T.C.D. IN DATA DE 22.06.2010. SI AM DEMISIONAT IN DATE DE 25.09.2010.DUPA CE AM AFLAT CA P.N.T.C.D. ESTE O ANEXA A PD-L SI A LUI TRAIAN BASESCU.IN ACEST PARTID SUNT FOARTE MULTI MEMBRI CARE AU VIZIUNI POLITICE PD-L-ISTE,PROBABIL NU AU REUSIT SA INTRE IN PD-L SI AU VENIT LA P.N.T.C.D. AM FACUT UN SONDAJ DE OPINIE IN CONSTANTA SINGUR 01.06.2010.—–25.06.2010. PE 1100 DE PERSOANE CE CREDETI CA AM AFLAT CU STUPOARE CA PE P.N.T.C.D.NU-L VA MAI VOTA NICI UN INTERVIEVAT IAR CU PD-L VOR VOTA NUMAI 5 PERSOANE.CIND AM ADUS LA CUNOSTINTA CONDUCERII P.N.T.C.D.CONSTANTA ACEST LUCRU AM PRIMIT UN RASPUNS SEC–VOM FACE ALIANTE–DE ACEST SONDAJ ARE CUNOSTINTA SI PRESEDINTELE PARTIDULUI DOMNUL AURELIAN PAVELESCU UNDE M-A FELICITAT PERSONAL PENTRU ACTIVISMUL SI LOIALITATEA FATA DE P.N.T.C.D.EU SUNT O PERSOANA CARE INCA MAI POATE SA GINDEASCA CU PROPRIA LUI MINTE SI DE ACEEA AM PARASIT PARTIDUL PRIN DEMISIE.IN ACESTE VREMURI GRELE PENTRU POPORUL ROMAN P.N.T.C.D. NU AR TREBUI SA TACA.

Adaugă comentariu