Google Maps a pus Romania pe harta. Asa, si?

Pe 17 august, dupa aproape o luna si jumatate de la initierea primei petitii pe twitter din .ro (petitie care, intre timp, a adunat aproape 450 de semnături), @googlemaps a venit cu vesti bune:

Thx @sorintudor for petition http://act.ly/3o. We’ve added better imagery for Romania & opened it for editing on Google Map Maker

Puteti citi intreaga istorie a acestei petitii pe pr365.ro. Iar daca cititi, veti putea observa ca, avand in vedere raspunsul Google, mi-am terminat articolul cu un indemn: “Așadar, haideți să construim!”.

Ieri, @mobilissimo semnala o realitate neplacuta:

Astazi, am inchis petitia. Pentru ca Google ne-a bagat in sac cat a putut. Restul depinde de noi. Iar 2500 de ani de existenta arata ca, pentru ultima afirmatie, formularea corecta este alta:

Restul depinde de noi. Din pacate!

Sper sa ma insel.

Nota:  In timp ce o comapanie de marimea Google isi gaseste timp sa raspunda la petitii initiate pe twitter, ceva ma face sa cred ca un vremelnic de la sectorul 2 se va face, in continuare, ca ploua. Ca doar nu ploua pe strada lui!

Recomandări

3 comentarii

  1. Cata

    Am marcat si eu cateva strazi, din pacate nu apar in maps. “Awayting publishing”. Astept sa vad daca altcineva a reusit sa le publice in maps.

  2. am încercat şi eu să mă joc cu editorul acela de hărţi, dar la 3 noaptea nu cred că eram prea bun pentru a face chestia asta 🙂 mai încerc pe viitor.

  3. alecs stan

    Cred ca in primul si-n primul rand de editat trebuie sa se apuce primii 7000 de oameni de pe Facebook care au facut prima petitie. Dar e usor sa dai un click si sa bagi un submit. Deja editarea e migala. Anyway, oameni tot or sa se adune. Prima si prima chestie e sa ne organizam, educam si standardizam metodele de editare. Sunt multe feluri in care se poate baga un drum, o cladire. Ideal sa fie bagate cum trebuie sila fel ca ulterior sa fie usor sa cauti in info cules. Cred ca cea mai usoara metoda e sa punem un forum sus.

    Pe langa asta trebuie mers mai departe cu awareness-ul. Ideal ar fi sa facem o campanie. Ideal ar fi ca un sponsor sa plateasca pentru campanie. Poate un operator mobil, ca poate sa ajunga in toate colturile Romaniei cu mesajul. O sa vb cu niste baieti de pe la agentiile de web sa vedem in ce masura pot fi abordate niste corporatii cu problema asta. Pana una alta, ai mailul meu in comment. Scrie-mi cateva randuri, daca esti interesat sa faci mai multe si sa te implici mai mult, eventual ideile tale despre problema si hai sa vedem cum putem scoate lumea la editat. Ce cacat, ne fac sarbii ? 🙂

Adaugă comentariu