Ele.ro: obiectivele pentru 2008

Anne Matea anunta pe blog obiectivele Ele.ro pentru 2008.

In plan financiar, in anul 2008, Ele.ro isi propune sa atraga 600.000 de euro din vanzarea de spatii media si din servicii online.

In plus, se anunta o noua pozitionare:

Anul 2008 va fi anul in care Ele.ro va aduce o perspectiva revolutionara asupra modului in care este privit si perceput online-ul autohton: vom incerca, in premiera pe piata romaneasca, sa nu mai vorbim despre utilizatorii de internet ca despre o masa anonima si nedefinita. Ele.ro este un portal care reuneste in jurul sau o buna parte a publicului feminin online si, prin urmare, eforturile noastre de comunicare se vor indrepta in aceasta directie.

Asa cum spune Anne,

publicul feminin (…) este un public a carui voce in societate se face tot mai clar auzita si, prin urmare, este firesc si necesar sa existe o reflectare a acestei tendinte sociale in mediul online.

Cred ca, intr-un online care se maturizeaza cu rapiditate, o astfel de abordare poate echivala cu castigarea initiativei strategice pe un segment de piata extrem de interesant.

Recomandări

3 comentarii

 1. Aparent, vede o maturizare a discursului privind planurile pe 2008. Imi aduc aminte ca acum un an (prin vara anului trecut): vreau 70% din piata, vreau 40-50%, vreau castele pe luna si alte balarii.
  Incepe sa se discute despre cifre, nu procente.

  Pe de alta parte, se simt inca de la inceputul comunicatului ….atitudini a la 1900 toamna:
  “Ele.ro, cel mai important portal cu tematica feminina din Romania potrivit auditului SATI” – Eva.ro nu este inca auditat. Ori http://www.eva.ro are trafic ceva mai mare (cel putzin asa spune trafic.ro, oh, well

  Nu vad absolut NICI un semn ca ar avea vreo strategie, alta decat a copia eva.ro in tot ceea ce fac, imediat dupa ce o fac. Am urmarit o vreme (cam 8 luni) cele doua site-uri, ele.ro nu a venit cu nimic original, dar eva.ro da….copiat cu succes imediat dupa lansare. Cum planuiesc sa isi atinga “planul” financiar? Prin triplarea productiei de horoscoape la hectar?

 2. Maria, o parere foarte interesanta! Ai putea argumenta ultima parte?

 3. Daca as fi invatat pe dinafara datele de lansare a diferitelor servicii, probabil ca as putea. Dar cum nu am facut-o pot sa o consideri doar ca o impresie personala din partea unui observator extern. Chiar si asa, e nasol pentru voi daca sunt mai multi observatori ca mine…si sunt. Intreaba prin Netbridge.

Adaugă comentariu