Ei bombardeaza 1,5 milioane de oameni inchisi intr-o cusca

Nu cred ca in Gaza avem de a face cu un razboi. Ce se intampla acolo iese din orice definitie. Si, mai ales, nu cred ca vom avea de a face cu un “castigator”.

In desertul de manipulare, CBS News a avut curajul de a asterne o fasie de adevar:

Aici este iadul. Ei bombardeaza 1,5 milioane de oameni inchisi intr-o cusca“.

Priviti filmul. Restul e moarte. Si tacere.

(Sursa: Juan Cole, presedintele Global Americana Institute)

Recomandări

7 comentarii

 1. Americanii in Irak sau Afganistam lupta contra terorismului…
  Gaza controleaza niste resurse de gaz si petrol… au si niste teroristi pe acolo…
  Dar, acum Israelul face altceva?

 2. Si cu Hamasul care foloseste civili pe post de scut, si cu miile de rachete trimise in Israel ce facem? Povestea asta cum trebuie prezentata?

  Aproape toata media trateaza subiectul de parca Hamasul e o echipa de fotbal de liceu pe care a venit gasca lui Smarandescu s-o bata.

  Mie imi pare rau de oamenii nevinovati, dar daca e cineva de vina, apai sa ne uitam si la statele arabe care le cumpara palestinienilor rachete si puscoace.

 3. Lord of War is winning bigtime…

 4. Sorin Tudor

  @ Florinel,

  Eu nu am vorbit despre “motivatii”…

  @ Radu,

  Nu am vorbit nici despre “vinovati”. Insa, daca tot ai pornit o discutie: ai macar o vaga idee cine sunt cei care vand si livreaza armele? Si cine sunt aceia care spala banii?

 5. O vaga idee am, dar putem purta discutia in 2 moduri: de la ana la caifa, cine produce, cine trasporta, vinde, cumpara, etc, armele astea, sau putem discuta daca e moral sa treci sub tacere (nu ma refer la tine, ci la media in general) faptul ca statele arabe ajuta hamasul si sa infierezi israelul ca incearca sa scape de o pacoste.

  parerea mea e ca ambele parti sunt vinovate in felul lor, insa felul in care e reflectat conflictul in presa e scandalos. E manipulare grupa mare.

 6. Nu exista solutie diplomatica la ceea ce se întampla în Orientul Mijlociu. Statele arabe au atacat Israelul la cateva zile dupa ce si-a proclamat existenta, în 1948. Si evreii au fost mereu în razboi cu arabii si înainte de asta. Sansa Israelului e ca arabii sînt divizati: Hezbollah din Liban sînt shiiti iar Hamas sînt suniti. Daca n-ar exista Israelul si-ar trage-o între ei oricum.

  Hamas sînt vinovati de actualul conflict. Israel s-a retras din Gaza si au avut un armistitiu dar Hamas a continuat sa traga rachete în tinte civile. Orice civil care ia în mana o arma, poate fi considerat beligerant. Numai ca palestinienii dupa ce trag cu arma in evrei, o arunca repede si tipa ca ei sînt civili si ca Israel îi ataca fara motiv. Oare?

  Hai sa ne uitam numai la o singura chestie: cine a tras rachete în teritoriul inamic. Israel sau Hamas? Cine omoara civili pe fata fara macar sa pastreze aparentele? Israel sau Hamas? Cine trateaza întregul popor al inamicului ca pe niste oameni ce trebuie ucisi fara mila? Israel sau Hamas?

  Hamas traieste in Evul Mediu si actioneaza in Evul Mediu. Ei stiu un singur lucru “Moarte evreilor!”. Israel are dreptate ca-si apara teritoriul si sa fiu în locul lor as face exact aceeasi chestie.

 7. adevarul e undeva la mijloc… am scris in urma cu ceva timp pe tema asta… cred ca trebuie sa caut fisierul si sa il pun pentru download.
  imi pare insa ipocrit sa consideri civilii palestinieni ” pagube colaterale” in timp ce cei israelieni sunt victime.
  @ stash, da. asa este statele arabe au atacat Israelul din prima zi. Pana atunci insa teritoriul intregii palestine era controlat de marea britanie. stiai ca pana la izbucnirea celui de al doilea razboi mondial cei care atacau in mod constant fortele engleze nu erau arabii ci evreii? stiai ca BEN GURION A NEGOCIAT cu Churchil sprijin pt fortele engleze impotriva Iranului pro nazist in schimbul aducerii evreilor din Europa in Palestina?
  problema nu se va rezolva prea curand… pentru ca teritoriul Palestinei a fost teatru de razboi si revendicat de toate cele 3 religii. incapuand cu Cruciadele sau chiar mai devreme…

Adaugă comentariu