Criza economica va lovi Romania din plin

Dupa ce Mugur Isarescu a atentionat ieri Guvernul condus de Emil Boc sa nu cedeze presiunilor sindicatelor si patronatelor de a trata emotional criza, Miron Mitrea arunca pe blog o bomba cu efect intarziat:

Chiar daca multi politicieni evita sa o spuna, eu declar astazi foarte clar: criza economica va lovi Romania din plin. Si nu va fi o criza micuta, de parcurs, cum inca afirma unii, ci va fi o criza in toata regula, o criza de sistem. O criza economica, pe care daca nu o intelegem si nu o tratam corect, va produce efecte devastatoare.

Daca nu luam masurile adecvate, criza economica se va transforma rapid intr-o criza a locurilor de munca, adica intr-o criza sociala majora, care va duce la miscari de strada si, in final, la punerea in pericol a ordinii de drept.

Astazi, se cauta cu disperare masuri de salvare, dar nimeni nu pare sa le fi gasit. Criza actuala e o criza de sistem. La fel ca in anii ’29 – ’33, cand sistemul capitalist manufacturier a dat faliment. El a fost inlocuit la momentul respectiv cu un sistem capitalist financiar. Astazi, capitalismul financiar este si el in faliment si trebuie inlocuit cu un alt sistem. Care va fi acesta? Lumea il cauta.

Pentru Romania, in situatia actuala, este extrem de important sa constientizeze criza la adevarata ei dimensiune si sa incerce sa o tina in frau. (…)Nu-i totuna cat de adanca va fi criza si daca o sa iesim din ea o data cu ceilalti europeni sau o sa iesim la vreo cinci-sase ani dupa ei. Costurile intarzierii ar fi uriase. Din pacate, in clipa de fata, clasa politica romaneasca nu pare sa fi inteles nimic din realitatea istorica in care ne aflam.

Am toate motivele sa cred ca declaratia lui Mitrea nu este una politicianista. Iar faptul ca peste 40% dintre romani cred ca tara e in recesiune nu ajuta la absolut nimic…

Recomandări

14 comentarii

 1. florian

  preturi ca-n UE salarii ca la naiba

 2. sade

  Dar cine vrea sa scape de criza aici ?

 3. e greu acum dar dupa ce ne scad din salari cred ca va fi o noua revolutie mai rau decat in grecia la naiba cu cei ce se ocupa de romania o sa ne dam in cap uni la alti sincer o sa se inmulteasca jafurile si alte infractiuni care aduc la a face bani ca si asa nu am auzit nimic de cei care fura din banci sau bancomate o sa fie mai rau decat ne imaginam bogati si saraci lipiti pamin tul

 4. Inainte de toate mi se pare incredibil ce se intampla azi in Romania.Incredibil si absurd doar ca sa folosesc cuvinte civilizate.
  Inainte de toate mi-a atras atentia un anumit lucru: nimeni nu se intreaba de fapt cine are de castigat din toata afacerea asta murdara! FMI, Banca Mondiala si Comisia Eurpeana nu va spun nimic? Am ajuns din pacate sa traim intr-o dictatura economica. De fapt ce se intampla acum s-ar putea intitula, mai mult sau mai putin “poetic” DICTATURA ECONOMICA A SEFILOR STATULUI, FMI SI BANCII MONDIALE CONDAMNA ROMANIA LA FOAMETE!
  Mie greu sa inteleg cum vor accepta romanii toate gunoaiele spuse si impuse de acesti asasini economici.
  Practic nu stiu ce ne mai poate salva! Daca cineva are de castigat din aceasta mizerabila DICTATURA ECONOMICA(caci cum s-ar putea numi altfel?), aceeia ar trebui trasi la raspundere! Cine consuma mai mult decat produce in tara asta, asa cum am tot auzit spunandu-se la TV de unii care nu stiu de miliardarii Romaniei? Cine consuma mai mult decat politicienii si multi-miliardarii hapsani carora le facem jocul social de peste acesti blestemati de 20 de ani! Sa iesi la rampa dupa 20 de ani si sa spui ca trebuie sa platim pagubele(cui, de fap?) sociale, deci solutia pentru “desteptii nostrii politicieni” este: INFOMETAREA POPORULUI. Aici ar fi trebuit sa fie cu mult mai rau decat in Grecia. Dar romanul asa e facut, sa accepte orice, chiar sa moara de foame de dragul politicii!
  Masurile luate de acest “guvern destept” pentru care se pare ca conteaza numai parerile celor de la FMI dar ale poporului nu conteaza decat in pragul alegerilor, acest guvern de care poate nu va dati seama nu face altceva decat sa aplice niste masuri economice DICTATORIALE. Din pacate am ajuns sa constat ca traim intr-o economie FASCISTA, NAZISTA, in care numai interesele celor de sus sunt protejate iar populatia condamnata la vesnica saracie si foamete!
  Sa strangem cureaua da,desteapta masura! de ce n-or strange-o si astia care ne impun astfel de masuri criminale?
  In final, ca sa nu mai plictisesc cu acest mesaj mai spun doar atat: vizionati filmul-documentar Zeitgeist Addendum ca sa intelegeti unele din cauzele care ne-au adus aici.
  Iar in final:
  ROMANI, TREZITIVA! DACA NU FACETI CEVA PENTRU A SCHIMBA SITUATIA VETI MURI DE FOAME, CA SLUGI AI ACESTUI IMPERIU MAFIOT SI AI FMI!

Adaugă comentariu