Burger King: niste tarani!

Sa fie clar: nu am nimic impotriva faptului ca, din cand in cand, americanii prind a se crede eroi civilizatori. Uneori chiar sunt.

In defintiv, ei sunt cei care i-au invatat pe indieni sa pronunte “native americans”, pe afro-americani sa priceapa ce inseamna “political correctness” si pe arabi cum e mersul cu petro-dolarii.

Dar, in pofida pro-americanismului meu declarat, mi se pare cam mult atunci cand americanii incearca sa fie eroi civilizatori in Europa.

Este si cazul celor de la Burger King, care au avut “stralucita initiativa” de a-i civiliza pe maramuresenii din Budesti. Cu hamburgeri. Aveti mai sus teasingul campaniei, iar aici un intreg documentar. Urmariti-l!

Explica-i americanului ce-i Maramuresul…

Recomandări

16 comentarii

 1. […] Aboneaza-te prin email « Burger King: niste tarani! […]

 2. Da’ ce frumos ar fi să spui si de unde preiei, originalule.

 3. Sorin Tudor

  @ Mordechai,

  Ai putea fi ceva mai explicit? Nu de alta, dar sesisez o urma de frustrare si, daca e intemeiata, sunt gata sa-mi recunosc “vinovatia”.

 4. Maia

  Off, “burger king”-ul asta imi provoaca o mare criza. Biliara. De la bila. Si nu as vrea sa se mai repete. Zilele trecute l-am mai citit undeva. Mancarea reincalzita nu face bine la …spirit.

 5. […] 10 Decembrie 2008 12:54 Americanii s-au gandit sa civilizeze Europa. Cum? Cu burgeri. Vorba lui Sorin Tudor In defintiv, ei sunt cei care i-au invatat pe indieni sa pronunte “native americans”, pe […]

 6. […] intr-o tabara sau in alta; 2. Cand altii ne iau la misto pe nedrept, se umfla mamaliga in noi (ex: aici si aici). Dar ce facem cand ne iau la misto pe buna dreptate (vezi aici si […]

Adaugă comentariu