Poftiti de luati stampilă!

9 decembie 2012 – Ziua Marii Ștampilări Naționale.

Mâine, covârșitoarea majoritate a românilor nu vor ieși din case pentru a vota. Ci, pur și simplu, pentru a ștampila. Cu ură. Cu foarte multă ură.

Pentru că, din perspectiva electoratului toți sunt la fel de “hoți”, “proști”, “îngâmfați”, “nepricepuți”, “mincinoși” etc. Și, după una dintre cele mai anoste campanii postdecembriste, aproape că nu contează ce spun unii sau alții. Contează doar că pe “ăia” îi urăști mai mult decât pe “ceilalți”. O ură fără susținere logică, o ură viscerală, o ură prostească.

Și, dacă tot am atins subiectul: dacă este adevărată povestea cu carul cu proști din Caracal, atunci istoria se va dovedi încă o dată ironică și va reuni voturile lor de pe tot cuprinsul țării în urna unui singur “caracalean”…

Mâine, 9 decembrie 2012, mergeți la vot: poftiți de luați ștampilă!

Recomandări

Un comentariu

  1. Cristi

    Ar fi foarte interesant daca cineva ar realiza o cercetare socio-antropologica referitoare la schimbarea mentalului colectiv romanesc in perioada 2000-2012. Parca undeva-cumva s-a schimbat ceva (sau poate doar s-a apasat un buton, s-a actualizat o dispozitie preexistenta).

Adaugă comentariu