Obama, bordurile si mieii

1. Barack Obama a castigat alegerile primare ale Partidului Democrat din Iowa; Hillary Clinton, considerata favorita la nivel national, s-a clasat abia pe locul trei (dupa fostul senator John Edwards).

Sigur, ramane de vazut ce va fi in Super Duper Tuesday, insa, pana atunci, ca european, trebuie sa ma amuz: in tara “discriminarilor pozitive”, intr-un stat cu o populatie alcatuita in proportie de 95% din albi, electoratul a preferat sa dea voturile lui Obama decat sa le dea unei femei. Asa ca domnii de peste Ocean ar trebui sa verifice mai bine directia degetului aratator inainte de a oferi lectii nesolicitate. Iar in plan intern, poate ca ar fi mai bine sa luam aminte inainte de a ne da in petic.

2. In timp ce Ludovic Orban incearca sa isi spele pacatele, Adriean Videanu ne demonstreaza cum se poate alege praful de imaginea unui om politic chiar si in plina iarna.

As fi dorit ca autoritatile municipale sa dea dovada in curatirea zapezii de pe strada mea de acelasi zel pe care le-au demonstrat atunci cand i-au schimbat bordurile. (dorinta lui Ioan Mircea Pascu)

3. In an electoral, este nevoie de sacrificii. Prin urmare, Guvernul se lupta cu UE pentru traditiile romanesti. 🙂

Ministrul agriculturii, Dacian Ciolos, anunta, intr-un interviu Hotnews.ro-BBC, ca statul roman a obtinut o derogare din partea Comisiei Europene pentru ca, pentru cativa ani de acum incolo, mieii si porcii sa poata fi sacrificati in mod tradititonal. (link)

Recomandări

5 comentarii

 1. Miscare lui Ciolos nu e deloc rea…

 2. Adriana Rotarescu

  Chiar nu cred ca e doar candidat afro-american vs. candidat femeie. E Barack Obama vs. Hillary Clinton si asta inseamna mult mai mult.
  Plus ca mai e intrebarea pe care n-as vrea s-o pun “How black is Barack?” da’ filmuletul asta e fain.
  Si fiindca mi-a sarit in ochi “abia pe locul trei” – Edwards a avut 29.8 si Clinton 29.4. Pretty close.

 3. Sorin Tudor

  @ Adriana,

  “Abia”, e pentru ca Hillary era considerata favorita. Mai mult, cred ca procentele lui Edwards sunt oarecum firesti in Iowa.

  Cat despre intrebarea pe care n-ai vrea sa o pui… Este un subiect extrem de delicat. Intr-atat de delicat incat un studiu despre reflectarea sa in media (traditionale vs new media) este pe lista mea de prioritati.

 4. Adriana

  “abia” – pt. ca aduce a infrangere rasunatoare daca nu stii procentele; putea fi scrisa stirea la fel de bine si fara “abia”
  “abia” e acolo pt. nuanta si nuanta e “damn! ce si-a luat-o!” desi sunt doar 0.4 dif.

  Best of luck cu studiul!

Adaugă comentariu