Ghimpele electoral

Ieri, Cotidianul a publicat un articol din care reiese ca in reteaua Ghimpele una dintre cerintele impuse jurnalistilor este aceea de a “nu se mai lua de PSD”.

Ce inseamna acest lucru? Ca “ne-prietenii” PSD + PC vor fi atacati prin intermediul unei retele de publicatii locale cu un tiraj total de 200.000 de exemplare pe saptamana.

Ce efecte ar putea avea Ghimpele in plan electoral? Tot ce pot sa spun este ca, in 1999 – 2000, un saptamanal asemanator (cu un tiraj de pana in 100.000 de exemplare insa distribuit gratuit) a contribuit decisiv la esecul celui mai promitator partid al momentului – Alianta pentru Romania.

Daca mai adaugam aici si forta Antenelor, cele 25 de locuri de parlamentar pe care PSD le-a cedat conservatorilor sunt mai mult decat justificate.

Recomandări

3 comentarii

  1. Dacă mai săpai puţin, poate găseai un “miel blând”, care suge(sugea?) de la doi oligarhi, Voiculescu şi Vântu, ca tot elitistul român: pe Liviu Antonesei. Mari caractere, intelectualii români!
    Şi nu cu “Ghimpele” o să câştige PSD alegerile, cum nu din cauza unui ghimpe similar s-a dus dracului şandramaua APR.

  2. Sorin Tudor

    @ Constantin,

    1. Ramane de vazut daca PSD va castiga intr-adevar alegerile (sau daca va reusi sa formeze un arc guvernamental), insa, de acord cu tine, daca se va ajunge aici, nu Ghimpele va aduce acesta victorie. Cu toate acestea, “pe colegii”, influenta sa asupra perceptiilor electorale ar putea fi considerabila in raport cu alte surse de informare (dupa cum stii sunt oameni care nu se uita la stiri, dar, inainte de a impacheta in ziare borcanele de gogosari, savureaza o barfa buna – si o duc mai departe);

    2. In privinta ApR, crede-ma, sunt printre putinii care stiu extrem de bine ce a fost; efectul gazetelor cu pricina a fost major. Si a mai si fost masurat, de cateva ori, cu o eroare de +/- 3% ;).

  3. Scena politica s-a echilobrat. La trustul Impact este o regula: nu se scrie despre partidele miic. Motivele se inteleg… In campania elctorala Ring+OTV au conribuit mult la procentul de 5% obtinut de Gusa…
    Iar Piedone nu degeaba a aparut timp de un an in aproape in fiecare dimineata la OTV 😉
    PC chiar ar putea cere mai mult decat 25 locuri. daca PSD formeaza guvernul vor fi la guvernare.

Adaugă comentariu