Dizidenta 2.0

Maine, la SNSPA, voi vorbi despre un subiect foarte delicat: Dizidenta 2.0.

10 Decembrie e o ziua in care se petrec doua evenimente frapant de contrastante: Ziua Drepturilor Omului si ziua in care dizidentului chinez Liu Xiaobo ii este refuzata participarea la decernarea Premiului Nobel pentru pace. Suntem un grup de studenti si masteranzi de la facultatea de Stiinte Politice, SNSPA si organizam o conferinta cu titlul Dizidenta 2.0. Miza conferintei este de a arata ca noile media poate fi transformate intr-o forma de dizidenta si, articulate cu un scop, pot deveni o clona a unei societati civile active. Vor fi si interventii ale studentilor pe studii de caz precum Republica Moldova, China, Cuba si Iran si vor fi analizate sintetic blogurile unor dizidenti din cateva din aceste state.

Moderatorul acestei conferinte este Prof. Mihaela Miroiu, iar ca invitati ne-am gandit la Dvs si la Radu Filipescu. Conferinta va avea loc vineri, 10 decembrie, in cadrul SNSPA, va dura 1h 30, iar publicul va fi format din profesori , doctoranzi si studenti.

De ce spun ca subiectul este foarte delicat? Hm… Pentru ca, atunci cand vorbim despre dizidenta, noi, romanii, stam foarte bine la teorie. Practica ramane, insa, un subiect prea sensibil pentru a fi acceptat fara “introduceri si ornamente”.

PS: Linkuri spre wikipedia?! Pai, da: “ori suntem dizidenti, ori nu suntem”. 😉

Recomandări

2 comentarii

Adaugă comentariu