Yahoo! nu e okidoki

Google este “responsabil” de peste 97% dintre afisarile efectuate pe site-urile romanesti ca urmare a activitatii utilizatorilor pe motoarele de cautare. Aceasta este principala concluzie a unei cercetari efectuate de trafic.ro in perioada 1 decembrie 2008 – 8 martie 2009.

In aceste conditii, este greu de spus care vor fi sansele Yahoo! de a dinamiza situatia cand isi va aminti de Romania. Pana una-alta, motorul de cautare romanesc okidoki.ro pare a se multumi cu postura de simplu spectator. Iata, spre exemplificare, cateva date comparative privind numarul de afisari generate in cadrul site-urilor din trafic.ro ca urmare a cautarilor efectuate de utilizatori (pentru o mai buna imagine de ansamblu au fost luate in calcul si blogurile Orlando.ro, respectiv Zoso.ro).

Afisari februarie 2009: Google – 302.142.516; Yahoo! – 7.375.264; Zoso.ro – 69.789; Orlando.ro – 2.806; okidoki.ro – 872.

Afisari 02-08 martie 2009: Google – 75.110.424; Yahoo! – 1.987.638; Zoso.ro – 23.004; Orlando.ro – 401; okidoki.ro – 172.

Sursa: newsletter trafic.ro

Recomandări

4 comentarii

  1. Daca romanii ar ramane fara google, se vor apuca de munca sau de invatat?

  2. @ODWGOOG

    O generalizare la nivel de Romania nu isi are inca rostul avand in vedere rata scazuta de penetrare a Internetului, insa din pacate, fenomenul (BigBrother-like) nu este suficient de bine cunoscut incat sa genereze awareness, precautie sau reactii preventive…

    Oricum, proiectul pe care il sustii este interesant… Intr-adevar generally speaking, Google is making people stupid.

    Cheers,
    Mihai Alex.

  3. Cititi si http://blog.trafic.ro/2009/03/12/twiter-er-er/

    Un articol interesant despre influenta Twitter in .ro

    Multumesc,
    Mihai Alexandru SEREA
    PM – trafic.ro
    WAA Professional

  4. Da, din pacate in .ro nu prea genereaza nimic. Un popor care a trecut prin experienta numita regim totalitarist, ar trebui sa perceapa lucrurile gen Big Brother-Like mult mai usor dar am observat ca in cazul nostru nici macar imaginatia nu o stimuleaza. Imi pare rau sa vad ca-n “afara” se bucura de un oarecare succes si aici nu dar cum viata e complexa si are multe aspecte, poate o sa avem surprize placute in viitor. 😉

    Ontopic: nu cumva exista pericolul ca orice motor de cautare sa duca la alienare?

Adaugă comentariu